07 / 05 / 2024

köprü bakımları

köprü bakımları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri' nin bakımlarının, Marmaray' ın açılışından sonra en uygun tarihte yapılacağını bildirdi...

İstanbul'un her yerinde bakım onarım çalışmaları var!

Kentin dört bir yanında aynı anda çalışma başlatıldı. FSM ve Haliç köprüleri yüzünden zaten E-5 ve TEM felç. 556 noktada asfaltlama devam ediyor. Bu da yetmiyormuş gibi birde kaldırım çalışmaları başladı

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.

Trabzon Köprübaşı yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl Köprübaşı yatırımlarını masaya yatırdı. Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla ilçelere önemli hizmetler götürdüklerini kaydetti.

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı restore edildi!

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde yer alan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, belediye tarafından yapılan bakım-onarım çalışmalarının ardından hizmete girdi.

65 ülkenin başkonsolosu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inceledi!

İBB Başkanı Topbaş: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü anıtsal bir nitelik taşıyor. Bu köprü insanları ve kıtaları buluşturduğu gibi aynı zamanda yapısal ve teknik özelliği bakımından da bir mühendislik harikası" dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İzmir Göztepe Köprüsü yenileniyor!

Uzun yıllardır bakımı yapılmayan köprü için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bölgede tramvay hattı yapımı için düzenleme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi Göztepe Yaya Köprüsü'nü de bakıma aldı.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

İzmir Kınık'taki Yaylakent Köprüsü bakıma alındı!

Kınık'ta yağışta hasar gören ve yıkılma tehlikesi bulunan köprünün yeniden yapımına Bakan Eroğlu'nun talimatıyla başlandı. Şiddetli yağış sebebiyle ayakları hasar gören ve yıkılma riski bulunan Yaylakent Köprüsü'nün yeniden inşasına başlandı

Taşköprü OSB kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan Cumhuriyet Meydanı Projesi, Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi, Taşköprü OSB çalışmaları, Pompeipolis Antik Kenti, tarihi konakların onarımları ve ile ilgili bilgiler verdi.

köprü bakımları Haberi

köprü bakımları


Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinin bakımına, Marmaray açıldıktan sonra, belirlenecek en uygun tarihte başlanacağını belirten Yıldırım, İstanbulluların mağdur olmaması için bakımın mümkün olduğunca, trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yapılacağını kaydetti. Yıldırım, yapılacak planlama doğrultusunda okullar kapandıktan sonra  da bakım çalışmalarına başlanabileceğini bildirdi.


Boğaziçi Köprüsü kapatılmayacak!


Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, bugün bir gazetenin internet sitesinde yer alan, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük bir onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına ilişkin haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.


Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin rutin bakım ve onarımı amacıyla ihale ilanına çıkıldığı hatırlatılan açıklamada, bakımların yapılacağı takvimin henüz netleşmediği ifade edildi. Bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin kesin takvimin ihale sonrasında belli olacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Fatih Sultan Mehmet...