05 / 05 / 2024

köprüde demiryolu

köprüde demiryolu

Dünya Gazetesi yazarı Tevfik Güngör, üçüncü köprü bitti fakat kredi bulunacak mı, demiryolu yapılacak mı sorularını yanıtlıyor. İşte o yazı!

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Çin'de köprü inşaatında kaza: Çok sayıda ölü var!

Çin’in kuzeydoğusunda inşaat halinde olan bir köprüde iş makinesinin devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Taşköprü’de 310 konutluk TOKİ projesi için şantiye kuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kastamonu Taşköprü'de hayata geçirilen 310 konutluk proje için şantiye kuruldu. 

Taşköprü'de 5 tesisin açılışı yapıldı!

Taşköprü Belediyesi tarafından 9 milyon TL değerinde inşa edilen 5 tesisin açılışı yapıldı.

Manisa Gölmarmara Köprüsü onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 9 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Kısa sürede tamamlanan çalışma, sürücülerin yüzünü güldürdü.

Sakarya Mithatpaşa'ya yeni köprü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa bölgesinde başlattığı yol düzenleme ve kavşak çalışmaları tamamlanırken; bölgede bulunan köprüde de gerekli iyileştirme çalışması hayata geçirildi.

Mithatpaşa'da yeni kavşağa yeni köprü!

Büyükşehir Belediyesi’nin Mithatpaşa bölgesinde başlattığı yol düzenleme ve kavşak çalışmaları tamamlanırken; bölgede bulunan köprüde de gerekli iyileştirme çalışması hayata geçirildi.

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Alanya Hacet Köprüsü'nde son aşamaya gelindi!

Alanya Belediyesi tarafından Hacet Deresi üzerine yapılan yeni köprü tamamlandı. Alanya Belediye Başkanı köprüde başlatılan asfalt çalışmasını denetledi...

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 450 bin LED’le köprüde ışık şovu!

YAPIMI 3 yıl süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, ışıklandırılmasını sağlayan A Grup Ses ve Işık Sistemleri’nin sahibi ve yöneticisi Suat Durukan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Samsun Kalaycılı Köprüsü açılış için gün sayıyor!

Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan 260 metre uzunluğunda,7 metre genişliğindeki 10 ayaklı köprüde çalışmalar bitti ve açılış için gün sayıyor.

köprüde demiryolu Haberi

köprüde demiryolu

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy Kesimi"nin ihalesinde, en kısa yapım ve işletim süresini 10 yıl 2 ay 20 gün olarak  İçtaş İnşaat Sanayi Ticaret AŞ-Astaldi Ortak Girişim Grubu verdi. Ortak Girişim Grubu   köprüyü 36 ay içinde  4,5 milyar lira  (yaklaşık 2.5 milyar dolar) harcama ile tamamlayarak işletmeye açacak. İnşaatdan sonra kalan sürede hem yatırdıkları parayı çıkaracak hem de kâr edecek.


Astaldi, bir çok ülkede yol, baraj, havaalanı gibi inşaat işleri yapan 80 yıllık bir İtalyan firması. Türkiye'de daha önce Ankara-İstanbul otoyolunu, Bolu Dağı tünellerini  yaptı. Karakaya, Berke, Ceyhan barajlarını inşa etti. Bodrum'daki yeni hava alanını tamamladı. Kadıköy-Kartal metrosunu ve yeni Haliç Köprüsünü yapıyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu işini üstlenen 6 inşaat grubundan...