16 / 05 / 2024

Köprülerin bakımları

Köprülerin bakımları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Boğaz köprülerinin bakımları, Marmaray açıldıktan sonra en uygun tarihte yapılacak, Bakım çalışmaları mümkün mertebe gece trafik yoğunluğunun azaldığı saatlerde gerçekleştirilecek "

Ramazan Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi otoyollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar!

Ramazan Bayramı’nda hangi otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı merakla sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesine ilişkin yapılan açıklamalar sıklaştı. Kanal İstanbul'un yapımına köprü ile başlanacağı açıklandı. Peki Kanal İstanbul için yapılacak köprülerin maliyeti ne? İşte ayrıntılar...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Şanlıurfa Karakoyun Köprülü Kavşağı için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karakoyun Köprülü Kavşak projesi için yıkımlar başladı.

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

Şimdiye kadar yapılmış en pahalı 10 köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

Köprülerin bakımları Haberi

Köprülerin bakımları


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinin bakımlarının, Marmaray açıldıktan sonra en uygun tarihte yapılacağını bildirdi.


Yıldırım, AA muhabirinin Boğaz köprülerinin bakımına ilişkin sorularını yanıtladı. Boğaziçi ve FSM köprülerinin bakımına, Marmaray açıldıktan sonra, belirlenecek en uygun tarihte başlanacağını belirten Yıldırım, İstanbulluların mağdur olmaması için bakımın mümkün olduğunca, trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yapılacağını kaydetti. Yıldırım, yapılacak planlama doğrultusunda okullar kapandıktan sonra  da bakım çalışmalarına başlanabileceğini bildirdi.


- Boğaziçi Köprüsü kapatılmayacak 


Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, bugün bir gazetenin internet sitesinde yer alan, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük bir onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına ilişkin haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.


Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin rutin bakım ve onarımı amacıyla...