06 / 05 / 2024

kordon bina kat yüksekliği artış dava

kordon bina kat yüksekliği artış dava

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece kat adeti belirlenmiş olan imar adalarında planlarda yeni düzenleme yapmadan, kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Çankırı Şabanözü Belediyesi kat karşılığı bina yaptıracak!

Çankırı İli Şabanözü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Mahallesi'nde kat karşılığı bina yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Türk Kızılay kat karşılığı bina yaptıracak!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye'de kat karşılığı bina yaptıracak. İhale 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri!

Yol genişliklerine göre bina kat adetleri esasları Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor..

Bucak Belediyesi'nden 3.5 milyon TL'ye kat karşılığı bina!

Bucak Belediye Başkanlığı, Burdur Bucak'ta 3 milyon 536 bin 827 TL'ye kat karşılığı bina yapım işi ihalesi yapacak.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz "Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde teminat mektubu yerine bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı" dedi.

Mimarlar Odası'ndan Kordon'da kat yüksekliğine iptal davası!

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece kat adeti belirlenmiş olan imar adalarında planlarda yeni düzenleme yapmadan, kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı.

İzmir'deki kat yüksekliğine Mimarlar Odası'ndan dava!

Mimarlar Odası, Kordon'da 10 metre daha yüksek bina yapma izni" diye bilinen ve Büyükşehir'in, artırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı

Kütahya Tavşanlı'da kat karşılığı bina inşaatı yaptırılacak!

Tavşanlı Belediye Başkanlığı tarafından Yeni Mahalle Karayaka mevkiinde bulunan arsa üzerine kat karşılığı bina inşaatı yaptırılması işi 510 bin 500 TL'ye ihale edilecek.

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

kordon bina kat yüksekliği artış dava Haberi

kordon bina kat yüksekliği artış dava

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece kat adeti belirlenmiş olan imar adalarında planlarda yeni düzenleme yapmadan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği’nde arttırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı.


Mimarlar Odası dava açmadan önce başta izmir’in simgesi Kordon olmak üzere bu kararla kent genelinde mevcut yüksekliklerin 10 metre artacağı uyarısı yapmıştı.Mimarlar Odasının dava dilekçesinde, “Meclis kararının kentin yapılaşması tamamlanmış bölgelerinde kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması halinde kentler yaşanamaz hale gelecektir. Adeta caddeler ışıksız ve havasız; sokaklar karanlık daha boğucu mekanlar haline dönüşecektir” uyaryısı yapıldı.


KENTİN İFLASI DEMEK

Dava konusu meclis kararının hayata geçirilmesi ile sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle ‘Çin Şeddi’ benzetmesi yapılan binaların daha...