02 / 05 / 2024

kordon binalar

kordon binalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Kordon'daki Almanya Konsolosluğu binası müzeye dönüştürülecek!

1. Kordon'un simge binalarından tarihi Almanya Konsolosluğu'nun Megapol Group satın aldı. Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir binayı restore edip, burada Megapol Modern Sanatlar Müzesi kuracaklarını açıkladı

İzmir Kordon'daki binaların cepheleri yenilenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kordonunda binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek gönüllülük esasına dayanan bir projeyi hayata geçirdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kordon binaları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği'nin getirdiği kat yüksekliği artışlarının başta Kordon olmak üzere İzmir'de binaların yüksekliğini arttıracağı eleştirilerine yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Kordon açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da 10 metre daha yüksek binalar yapılmasına olanak sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğinin, ’uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğunu açıkladı.

Kordon'da 'yükseklik' tartışması!

İzmir'in simgelerinden Kordon'daki binaların yükselmesine olanak sağlayacağı iddia edilen Büyükşehir Belediye Meclisi kararı, tartışmaya neden oldu. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal açıklama yaptı...

İzmir'deki binalar 10 metre daha yükselecek!

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri duvar gibi ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi.

İzmir Kordon'da binalar 10 metre yükselecek!

İZMİR'DE yıllardır Kordon basta olmak üzere sahilleri duvar gibi ören binalar artık daha yüksek yapılabilecek. Kordon'da ruhsat bekleyen inşaatlar ve gelecekte yenilenecek binalar 10 metre daha yüksek yapılacak.

İzmir Kordon'da bina yükseklikleri 10 metre daha mı yükselecek?

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi..

Kordon'da binalar 10 metre daha yükselecek!

Utku Bolulu’nun DHA’da yeralan haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir’in simgesi Kordon’un silüetini bozacak.

İzmir Kordon’da binalar 10 metre daha yükselecek!

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi.

Van'daki ağır hasarlı çok katlı binaların yıkımına başlandı!

Vandaki depremlerde ağır hasar gören çok katlı binaların yıkımına başlandı. Vanda 23 Ekim ve 9 Kasımda meydana gelen depremlerin ardından yapılan ilk kontroller sonucunda, bazı çok katlı binaların acilen yıkılması kararı verildi

Riskli binalar tapu kaydıyla fişlenecek!

Kamuoyunda 'Yıkım kanunu' olarak bilinen düzenleme gelecek hafta Bakanlar Kurulu'nda. Taslağa göre, riskli binalar oybirliğiyle değil oyçokluğuyla yıkılacak. Deprem riski tapuda görünecek

Üsküdardaki çevik kuvvet binaları yenileniyor!

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında Üsküdardaki mevcut çevik kuvvet binası yıkılarak yerine yeni çevik kuvvet binaları yapılacak

kordon binalar Haberi

kordon binalar

Türkiye’de bir ilke imza atarak 40 kilometrelik sahil şeridini baştan sona tasarlayarak değer kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de binaların denize bakan cephelerini kente yakışır hale getirecek. İlk etapta Alsancak limanı ile Konak Pier arasındaki sahil şeridinde başlayacak uygulama, büyükşehir belediyesinin yaptırım gücüne rağmen mülk sahiplerinin gönüllü katılımıyla hayata geçirilecek.

Projede, uygulanacak esaslar belirlendi. Bina cephelerinde görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için hazırlanan İzmir Cephe Projesi ile belirlenen esaslar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı toplantıyla bölgedeki apartman yöneticileri ve mülk sahiplerine anlatıldı.



GÖNÜLLÜLÜK ESAS OLACAK



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 yıldır kenti kalkındırmak için çalıştıklarını, hazırladıkları stratejik plan doğrultusunda kentin alt yapı eksikliklerini gidererek pek çok yatırım yaptıklarını hatırlattı.

İzmir’e yakışır bir kent silueti oluşturmak için başlayacakları çalışmada gönüllülüğün...