04 / 05 / 2024

kordon binaları yükseklikleri

kordon binaları yükseklikleri

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi..

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!

Adana Yüreğir Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye ve vatandaşa rahatsızlık veren metruk binaları yıktı.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

İzmir açıklarında bugün meydana gelen deprem sebebiyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

İzmir Seferihisar'da meydana gelen depremde binalar yıkıldı!

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Meydana gelen depremde bazı binalar yıkıldı. 

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor.

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

Manisa'da depremden hasar gören binalar yıkılıyor!

Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde bir haftada yaşanan iki depremin sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor...

Ayvacık'ta tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor!

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde büyük tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğinden meydana gelen metruk binalar yıkılıyor.

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

kordon binaları yükseklikleri Haberi

kordon binaları yükseklikleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir’in simgesi Kordon’un silüetini bozacak. Pek çok İzmirli’nin sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle ’Çin Seddi’ benzetmesi yaptığı binalar daha da yükselecek. Bu yönetmeliğin kentin yapılaşmasını tamamlamış bölgelerine kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması durumunda İzmir’in yaşanmaz hale geleceği uyarısı yapan, caddelerin ışıksız, havasız, karanlık mekanlara döneceği riski olduğunu açıklayan Mimarlar Odası’nın korktuğu oldu.


KONAK BELEDİYESİ ÖNLEMEK İSTEDİ


Yönetmeliğin ardından Konak Belediyesi, silüetin bozulmaması, başta Kordon olmak üzere kıyıda mevcut binaların daha da Çin seddine dönüşmemesi için harekete geçti. Konak Belediye Meclisi Kasım 2014’teki toplantıda aldığı kararla, kat yüksekliğini 3 metre ile sınırlandırdı. Konak Meydanı - Alsancak...