04 / 05 / 2024

kordon yapı yüksekliği yönetmeliği

kordon yapı yüksekliği yönetmeliği

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Kordon'da yapı yüksekliği kararını İzmir Ticaret Odası binası üzerinden eleştirdi. Yapılan açıklamada, alınan kararın kent yaşamını olumsuz etkileyeceği belirtild

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği!

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği bugünkü 31331 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

kordon yapı yüksekliği yönetmeliği Haberi

kordon yapı yüksekliği yönetmeliği

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi 2015'in Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Kordon yapı yüksekliği yönetmeliğini gündeme taşıdı. 


Mimarlar Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada mevcut planları yok sayan dönüşüm olarak nitelendiren yönetmeliğin kent yaşamının bütününde niteliği tahrip eden sonuçlar doğuracağına dikkat çekildi. Meclis kararının yapılaşmış bölgelerde ilgili mevzuata uygun imar planı değişiklik ve revizyonları yapılmadan her yapı özelinde uygulanırsa İzmir'in yaşanamaz hale geleceği konusunda uyaran Mimarlar Odası. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni tarihi hatadan dönülmesi için uyardı. 

"İMAR KANUNU'NA AYKIRI" 

Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada imar planlarının öngördüğü yapı yüksekliklerinin yönetmelikle değiştirilmesinin, İmar Kanunu'na aykırı olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: 


"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 13.03.2015 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe konan 'Yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama...