04 / 05 / 2024

kordonda binalar yükseliyor mu

kordonda binalar yükseliyor mu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nde kat adetlerini artıracak ve yoğunluk artışına yol neden olacak herhangi bir imar planı değişikliği veya plan notu ilavesi kararı almadığını bildirdi...

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta maydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükseliyor.

Depremin vurduğu Elazığ'da yeni konutlar yükseliyor!

Elazığ'da 5 ay önce yaşanan 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8'lik depremden sonra hasarlı binaların yıkımı sürerkeni yeni konutlar da yükseliyor.

Kartal'da yeni binalar yükseliyor!

Kartal'da Yeşilyurt apartmanın çökmesi sonrasında yıkılan binaların yerine kısa sürede yenileri yükselmeye başladı.

Yassıada'da binalar yükseliyor!

Hürriyet Gazetesi yazarı Serkan Ocak bu haftaki yazında Yassıada’nın son halini kaleme aldı. Dört bir yanında binaların yükseldiği Yassıada'yı fotoğrafladı. İşte o yazı.

New York'ta yeni binalar yükseliyor!

NY yaklaşan seçimleri konuşuyor, sokakları insan almıyor. Her yerde bir yenilik, bir heyecan. Ama asıl şaşırtıcı olan kentin hızla değişmesi, yenilenmesi. Bütün şehir yıkılıyor, yeni binalar yapılıyor.

TOKİ sosyal konutlar ödüllü projelerle yükseliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi; mimari fikir yarışmasında ödül alan projeleri sosyal konutlar olarak yükseliyor. Ödüllü projeler Muğla’dan Gaziantep’e, Manisa’dan Adana’ya kadar birçok ildeki sosyal konutlarda hayata geçiriliyor.

Mollafenari Kapalı Pazar Yeri'nin inşaatı yükseliyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Mollafenari Mahallesi’nde inşa edilen kapalı pazar yeri, otopark ve çok amaçlı salon inşaatı hızla yükseliyor. Tesisin birkaç ay içerisinde açılması planlanıyor...

Kepez'de beş ayrı mahallede spor sahaları yükseliyor!

Kepez Belediyesi tarafından semt spor sahaları, 5 ayrı mahallede yükseliyor. Kepez Belediyesi hizmet sınırları içerisinde yer alan Ayanoğlu, Gazi, Fatih, Kızıllı ile Odabaşı Mahallelerindeki semt spor sahaları hizmet vermek için gün sayıyor.

Konya Cihanbeyli'deki projeler bir bir yükseliyor!

Konya’nın Cihanbeyli İlçesi Belediye tarafından yapımına başlanan dev projeler hızla yükseliyor. Ahmet Hüdai Parkı ile Kent Park’ın yapımı tamamlanan ilçede prestij projeler arasında gösterilen Beyler Konağı’nda artık son aşamaya gelindi.

Bilişim Vadisi'ndeki 50 milyon dolarlık binalar yıkılıyor!

Kocaeli Gazetesi yazarlarından Tanzer Ünal bugünkü yazısında Bilişim Vadisi’nde, Yüksek Teknoloji Enstitüsü döneminde 50 milyon dolar harcanarak yapılan binaları yıkılmasını konu aldı. İşte o yazı:

Megapol Çarşı Kule nerede yükseliyor?

Toplam 6 adet dükkan, 99 adet ofis, 45 adet daire ve 4 adet dubleks evden oluşan proje 5 bin 477 metrekare arsa alana yayılıyor. Peki Megapol Çarşı Kule nerede yükseliyor?

Malatya Darende Belediyesi, tehlikeli binaları yıkıyor!

Darende Belediyesi, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesine istinaden yıkım raporu tutulan ve tehlike arz eden metruk binaları yıkıyor. Ev sahibi Söylemez, “Bizim ev, Darende’nin en eski eviydi." dedi.

Karaman’da Fuar Ve Kongre Merkezi hızla yükseliyor!

Karaman’da yapımına başlanan Fuar ve Kongre Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Çalışmalarına yaklaşık 6 ay önce başlanan proje, yapısı ve fonksiyonları ile Karaman’a büyük prestij kazandıracak.

kordonda binalar yükseliyor mu Haberi

kordonda binalar yükseliyor mu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek ekledi: “Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor.”


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nde kat adetlerini artıracak ve yoğunluk artışına yol neden olacak herhangi bir imar planı değişikliği veya plan notu ilavesi kararı almadığını bildirdi. “Kordon dahil, sahilleri ören binaların 10 metre daha yüksek yapılabileceği” yolundaki haberler üzerine bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nden geçirilen hükmün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘uyulması zorunlu’ bir yönetmelik maddesi olduğuna dikkat çekerek “Bu yönetmelik, dörtte üçü yapılaşmamış imar adalarını kapsıyor” bilgisini paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin sadece,...