28 / 04 / 2024

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor!

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta maydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükseliyor.



Türkiye'de 6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hızla sürüyor.

Malatya da deprem konutları hızla yükseliyor!

Malatya ilinde ihalesi sona eren 11 bin 634 konut, cami ve ticarethanelerin yapımına bir süre önce başlandı. Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce mevkisinde de etaplar halinde inşası devam eden afet konutlarının bazılarında beton blok kurulumu bitti. Bu binalarda sıra merpen, dış cephe ve tuğla duvarların yapımına geldi.

Konutların yapım müdürü Olcay Kazan konuya ilişkin açıklama yaptı. Olcay, sorumluluk alanlarında iki etap halinde konut yapımına devam ettikleri, ilk etapta 1180, ikinci etapta ise 806 konutun devam edeceğini söyledi. İşte deprem konutlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön