04 / 05 / 2024

Körfez Bölgesinde metrobüs hattı inşaatı

Körfez Bölgesinde metrobüs hattı inşaatı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad 'da yapılacak metrobüs hattını Türk şirketi Yüksel İnşaat, 614 milyon dolara inşa edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Karadağ, Körfez’in de radarına girdi!

Mirnadom Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, "Azerilerin yapımı halen devam eden yaklaşık 3 milyar Euro’luk dev Porto Novi projesi sayesinde birçok Azeri Karadağ’a hem gayrimenkul hem de ticari yatırım yapıyor. Benzer hareket şimdi de Körfez bölgesi için oluşuyor" dedi...

BOSS4 Gayrimenkul projelerini Körfez bölgesine tanıttı!

BOSS4 Gayrimenkul, IREXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katıldı. Şirket fuar kapsamında yeni projelerini Körfez ülkelerindeki yatırımcılara tanıttı...

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı Körfez'le ticareti ikiye katlayabilir!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Yusuf el Zawawi, "Türkiye'nin Körfez bölgesindeki ülkelerle ticaret hacmi yeni havalimanıyla birlikte iki katına ulaşabilir." dedi.

Sani Şener, Körfez Bölgesi’nin en etkili iş insanı seçildi!

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Construction Week dergisi tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 5'nci oldu...

Sani Şener, Körfez bölgesinde inşaat sektörünün en güçlü 5. lideri!

TAV Grubu CEO'su Sani Şener, Körfez bölgesinin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 5. sırada yer aldı

Sani Şener, Körfez inşaat sektörünün en güçlüleri arasında!

TAV Grubu Üst Yöneticisi Sani Şener, dünya endüstri yayınlarından Construction Week tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede yedinci sırada yer aldı.

Körfez yatırımcısı teşviklerle Türkiye'ye çekilecek!

Katar’da düzenlenen Expo Turkey By Katar Fuarı’na katılan Türk işadamları cazip teşvikleri anlatıp, Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmeye çalışıyor.

Körfez yatırımcısı referandumu bekliyor!

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada 16 Nisan'daki referandumdan sonra körfez ülkelerinden ciddi yatırımlar beklediklerini dile getirdi.

Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması!

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Körfez Bölgesinde metrobüs hattı inşaatı Haberi

Körfez Bölgesinde metrobüs hattı inşaatı

İstanbul trafiğinin yükünü azaltan metrobüs, Pakistan'dan sonra şimdi de Körfez Bölgesi'ne gidiyor. Suudi Arabistan, altyapıda en önemli projelerinden birini devreye alıyor. Başkent Riyad, son zamanlarda araç satışının da etkisiyle trafikte yaşanan sorunları çözmek için düğmeye bastı. Suudi yöneticiler, ilk olarak metrobüs hattı kurmaya karar verdi. Bunun için açılan ihaleyi ise Türk şirketi Yüksel İnşaat kazandı. Yüksel İnşaat, Riyad Hızlı Otübüs Sistemi (Riyadh Rapid Bus Transit System) adı verilen projeyi 2.29 milyar Suudi Riyali yani 614 milyon dolara hayata geçirecek. 


2016'DA BİTECEK 

Riyad Altyapı Otoritesi'ne (Ar-Riyadh Development Authority) sunulan proje, 21 farklı birimden oluşacak. Yüksel İnşaat'ın Genel Müdürü Ahmet Halavuk, Kral Abdulaziz Ulaşım Sistemi (King Abdulaziz Transport System) adı verilen projenin en önemli ayağı olacağını ve planlamada 7 adet üst geçit yapılacağını...