27 / 04 / 2024

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu bilgilere göre, Türkiye'nin 2023 yılı mayıs ayı ihracatı, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 14,4 arttı ve 21,7 milyar dolara çıktı.

Yine verilen detayolara göre, söz konusu bu dönemde Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı da yüzde 29 yükseliş göstererek, 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde gerçekleşti.

Türkiye den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, Geçen ay Irak'a 817,9 milyon dolar, BAE'ye 360 milyon dolar, Suudi Arabistan'a 166,5 milyon dolar, İran'a 206,9 milyon dolar, Katar'a 55,3 milyon dolar, Kuveyt'e 46 milyon dolar, Umman'a 24,6 milyon dolar ve Bahreyn'e 13,6 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirildi. Ayrıca verilen bilgilere göre Suudi Arabistan, oransal olarak en fazla ihracat artışı sağlanan ülke oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön