09 / 05 / 2024

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.



En fazla ihracat gerçekleştirilen sektörler

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Mayıs ayında Türkiye'den BAE'ye en fazla ihracat yapan sektör, 108,3 milyon dolar ile mücevher şeklinde belirlendi.

Ayrıca Suudi Arabistan'a en fazla ihracatı 27,1 milyon dolar ile halı, İran'a 44 milyon dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri, Katar'a 7 milyon dolar ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörleri gerçekleştirdi.

Yine aktarılan detaylara göre, Kuveyt'e 5,3 milyon dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon, Bahreyn'e 2,4 milyon dolar ve Umman'a 4,1 milyon dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri en fazla ihracat yapan sektörler olarak ön plana çıktı.

Türkiye den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Verilen bilgiye göre, Irak'a da en fazla dış satım 180 milyon dolar ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörlerinde gerçekleşti.

- Körfez ülkelerine en fazla ihracat yapan şehir İstanbul

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2023 yılının Mayıs ayında mega kent İstanbul'dan BAE'ye 208,1 milyon dolar, Suudi Arabistan'a 70,4 milyon dolar, Katar'a 26,3 milyon dolar, Bahreyn'e 7,6 milyon dolar, İran'a 111,1 milyon dolar, Kuveyt'e 23,4 milyon dolar, Umman'a 12,12 milyon dolar ve Irak'a şse 222,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön