01 / 05 / 2024

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...



Anadolu Ajansı muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlemiş olduğu bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, 2023 yılının 5 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 0,2 arttı ve 102 milyar 520 milyon dolara çıktı.

Yine paylaşılan detaylara göre, Türkiye'nin sanayi ihracatı da ocak-nisan döneminde yüzde 4,4 azaldı ve 73 milyar 505 milyon dolara indi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Ayrıca sanayi dış satımında, küresel ve ulusal ölçekli gelişmeler dolayısıyla yaşanan düşüşe karşın ihracat rekoru kırıp ön plana çıkan sektörler oldu.

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu dönemde sanayi sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı da yüzde 71,7 oldu.

Aktarılan detaylara göre, deri ve deri mamulleri, otomotiv endüstrisi, elektrik ve elektronik, makine ve aksamları, mücevher, savunma ve havacılık sanayii ile iklimlendirme sanayii tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön