30 / 04 / 2024

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı. İşte detaylar...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, 2023 yılının ilk 6 ayında yüzde 1,8 düşerek 123 milyar 376 milyon dolara geriledi.

Türkiye'nin sanayi ihracatı ise 2023'ün ilk yarısında yüzde 6,2 gerileyerek 88 milyar 357 milyon dolara düştü.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Ocak-haziran dönemde sanayi dış satımında, küresel ve ulusal ölçekli gelişmeler dolayısı ile meydana gelen düşüşe karşın ihracat rekoru kırarak öne çıkan sektörler oldu.

Bu dönemde sanayi sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatı içerisindeki payı yüzde 82 seviyesinde gerçekleşti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön