17 / 05 / 2024

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı. İşte detaylar...



Deri ve deri mamulleri, elektrik ve elektronik, makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, mücevher, savunma ve havacılık sanayii ile iklimlendirme sanayii tüm zamanların en yüksek ocak-haziran ihracatına imza attı.

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNİN İHRACATI 17 MİLYAR DOLARI AŞTI!

Bahsi geçen dönemde, otomotiv endüstrisi 17,3 milyar dolar, deri ve deri mamulleri 1,3 milyar dolar, elektrik ve elektronik 7,9 milyar dolar, makine ve aksamları 5,5 milyar dolar, savunma ve havacılık sanayii 2,4 milyar dolar, mücevher sektörü 3,4 milyar dolar, iklimlendirme sanayii de 3,6 milyar dolarlık dış satış yaptı.

2023'ün ilk 6 ayında deri ve deri mamulleri yüzde 5,  elektrik ve elektronik yüzde 8, otomotiv endüstrisi yüzde 13,7, makine ve aksamları yüzde 11,4, savunma ve havacılık sanayii yüzde 21,6, mücevher sektörü yüzde 13,1, iklimlendirme sanayii yüzde 6,7 ihracat yükseliş kaydetti.

DERİ VE DERİ MAMULLERİ İLE MAKİNE VE MAKİNE AKSAMLARI SEKTÖRÜNDE RUSYA ÖNDE ÇIKTI!

Ülkelere göre bakıldığında 6 aylık döneminde Rusya Federasyonu'na makine ve aksamları 699,3 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri 118,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör ihracatta rekor kırdı!

Almanya'ya iklimlendirme sanayii 388,1 milyon dolarlık, otomotiv endüstrisi 2,4 milyar dolarlık dış satım yaptı.

Söz konusu dönemde, elektrik elektronik sektörü Birleşik Krallık'a 769,7 milyon dolarlık, mücevher sektörü Birleşik Arap Emirlikleri'ne 753,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

KOCAELİ'NDEN 4,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

İller bazında incelendiğinde İstanbul'dan 646 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri, 1,4 milyar dolarlık iklimlendirme sanayii, 1,8 milyar dolarlık makine ve aksamları, 4 milyar dolarlık elektrik ve elektronik, 2,7 milyar dolarlık mücevher ihracatı yapıldı.

Kocaeli ilinde ise 4,4 milyar dolarlık otomotiv endüstrisi dış satımı gerçekleşti.

İstanbul'da hangi ilçeler yabancılara kapatıldı? Göç İdaresi açıkladı! 

BİM'de yazlık terlikler 39 TL'ye, vantilatör 399 TL'ye, akıllı bileklik 499 TL'ye düştü! BİM'de sepet dolduracak fırsat!

Memurların seyyanen zammı ne zaman yatacak? Seyyanen zam ödeme tarihi 2023! Memurlar dikkat! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön