21 / 05 / 2024

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...



Otomotiv endüstrisinin ihracatı 14 milyar doların üzerine çıktı

Ayrıca söz konusu bu dönemde, mücevher sektörü 2,6 milyar dolar, deri ve deri mamulleri 866 milyon dolar, otomotiv endüstrisi 14,3 milyar dolar, elektrik ve elektronik 6,6 milyar dolar, savunma ve havacılık sanayii 2 milyar dolar, makine ve aksamları 4,6 milyar dolar, iklimlendirme sanayii de yaklaşık 3 milyar dolarlık dış satıma imza attı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, yılın 5 ayında deri ve deri mamulleri yüzde 7,5, mücevher sektörü yüzde 21, otomotiv endüstrisi yüzde 14,8, elektrik ve elektronik yüzde 10,2, savunma ve havacılık sanayii yüzde 22,5, makine ve aksamları yüzde 12,2, iklimlendirme sanayii yüzde 8,3 ihracat artışı gösterdi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Otomotiv endüstrisinin Almanya'ya ihracatı 2 milyar doların üzerine çıktı

Yine verilen detaylara göre, ülkelere göre bakıldığında ise 2023 yılının 5 ayında Rusya Federasyonu'na, deri ve deri mamulleri 102,7 milyon dolar, makine ve aksamları 564,9 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdi.

Almanya'ya, otomotiv endüstrisi 2 milyar dolarlık, iklimlendirme sanayii 318,3 milyon dolarlık ihracat yaptı.

Verilen bilgilere göre, Birleşik Krallık'a elektrik ve elektronik sektörü 644,8 milyon dolarlık, Birleşik Arap Emirlikleri'ne mücevher sektörü 634,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

En fazla otomotiv endüstrisi ihracatı Kocaeli'nden gerçekleşti

Kentler bazında bakıldığında mega kent İstanbul'dan 539,9 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri, 1,5 milyar dolarlık makine ve aksamları, 1,2 milyar dolarlık iklimlendirme sanayi ürünleri, 3,3 milyar 300 milyon dolarlık elektrik ve elektronik aletleri, 2 milyar 307 milyon dolarlık mücevher ihracatı gerçekleştirildi.

Kocaeli'den de 3,7 milyar dolarlık otomotiv endüstrisi dış satımı gerçekleşti.

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön