27 / 04 / 2024

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.



ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin merakla beklenen "Haziran 2023 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, OPEC+ grubu üyesi ülkelerin haziran başında almış olduğu karar doğrultusunda günlük üretim kesintilerini gelecek seneye uzatmaları ve Suudi Arabistan’ın Temmuz ayında günlük 1 milyon varillik ek kesinti yapacağını açıklamasının bu senenin sonunda ve gelecek yılın ilk yarısında petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü baskıyı artırdığı bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 79,54 dolar olacağı da tahmin edildi. Ayrıca bu rakam bir önceki raporda 78,65 dolardı.

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Yine paylaşılan detaylara göre, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatının da bu sene için 74,61 dolar olacağı öngörüldü. WTI'nın varil fiyatı bir önceki raporda 73,62 dolar şeklinde tahmin edilmişti.

Gelecek sene ise Brent türü ham petrolün varil fiyatının 83,51 dolar, WTI türü ham petrolün varil fiyatının ise 78,51 dolar şeklinde olması bekleniyor.

ABD'nin günlük ham petrol üretiminde yükseliş bekleniyor

Yine verilen detaylara göre, ABD'de günlük ortalama ham petrol üretiminin bu sene yaklaşık olarak 12 milyon 610 bin varil şeklinde olması bekleniyor. Geçen sene söz konusu bu rakam yaklaşık olarak 11 milyon 890 bin varil şeklinde kayıtlara geçmişti. Üretimin 2024 yılında 12 milyon 770 bin varile çıkacağı hesaplanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön