16 / 05 / 2024

Körfez Kabakoz imarı askıda mı

Körfez Kabakoz imarı askıda mı

Körfez Kabakoz mevkiindeki uygulama imar planı tartışma yarattı. CHP’li Taşdemir ve Balıkçı, halkın mağdur edildiğini belirterek, rant vurgusu yaptı.Plan resmi ilan aracılığıyla gazetelerde ve muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

Körfez'in köylerinde yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Körfez Belediyesi, cadde ve sokaklardaki altyapı çalışmalarının yanı sıra imar uygulamaları ile yol açma ve genişletme çalışmalarına da devam ediyor

Kocaeli Körfez'de 7.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Körfez İlçesi Yarımca (Şuyulandırma) Mahallesi,  Kabakoz mevkiinde yer alan gayrimenkul 7 milyon 616 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kocaeli Körfez'de 5.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli İli Körfez İlçesi Güney Mahallesi'nde yer alan imar durumu sanayi olan arsa 5 milyon 590 bin 665 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Kocaeli Körfez'de yükselen emlak vergisi sorunu TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Kabakoz mevkiinin sanayi alanına çevrilmesiyle yükselen emlak vergilerine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Körfez Geçişi projesine İnciraltı sakinlerinden destek!

İzmir'de İnciraltı bölgesinde yıllardır yaşanan imar sorununu çözümü için Körfez Geçişi projesi umut oldu. İnciraltı 2'nci Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, topraklarından geçecek olan Körfez Geçiş Projesi'ne desteklerinin tam olduğunu söyledi.

Körfez Geçişi Projesi İnciraltı'nın imar sorununu çözecek!

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin açıklanması ile birlikte, yıllardır devam eden İnciraltı imar sorununun çözümü için umutlandıklarını söyledi.

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin yol haritası belirlendi. İzmir’in iki yakasını birleştirecek olan proje kapsamında İnciraltı’ndaki imar sorununun çözümü için izlenecek yol haritası da hazır.

Körfez Belediye Meclisi'nde imar planları kabul edildi!

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar dahil 13 gündem maddesi ele alındı.

Körfez Belediyesi yapı denetim firmalarıyla görüştü!

Körfez Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü, Körfezde inşaat faaliyetlerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren yapı denetim firmalarıyla toplantı yaptı.Körfez Belediyesi toplantıya imar ve Şehircilik Müdürü Ömer Sayar, Yapı Ruhsat Şefi Fatih Gümüş katı

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinin imarı ne olacak?

Körfez Barbaros ve Güney Mahallelerinde uygulama imar planının askı süresi dün sona erdi. Vatandaşlar belediye encümenin itirazlara ilişkin kararını bekliyor.

Körfez'de imar planlarında sorun mu yaşanıyor?

Körfez'de yüzlerce müstakil tapu sahibi, başkalarıyla ortak edildi. Evleri üzerinde başkalarının hissedar olduğunu öğrenen vatandaşlar ayaklandı. 650 dönüm arazi konut dışı çalışma alanı ilan edildi.

Körfez Kabakoz imarı askıda mı Haberi

Körfez Kabakoz imarı askıda mı

Körfez ilçesine bağlı Barbaros ve Güney Mahalleleri, diken üzerinde. Bölgede Anakent firması tarafından bir süredir yürütülmekte olan uygulama imar planının son aşamasına gelindi. Plan resmi ilan aracılığıyla gazetelerde ve muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Vatandaşların askıdaki uygulamaya dünden itibaren 1 ay itiraz hakkı bulunuyor. Askıdaki plan tartışma yarattı.

CHP GÜNDEME GETİRDİ

CHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Körfez grup başkan vekili Engin Taşdemir ile meclis üyesi Tayfun Balıkçı, Kabakoz’daki uygulama imar planıyla ilgili önemli eleştirileri gündeme getirdi. Taşdemir ve Balıkçı ile tartışma konusu olan Barbaros-Güney mahallelerinde incelemelerde bulunduk.

650 DÖNÜM ARAZİ

Meclis üyesi Tayfun Balıkçı, “Uygulama 650 dönüm araziyi ilgilendiriyor. Barbaros ve Güney mahallelerinin alt kısımları bu kapsama giriyor. Yüzlerce hak sahibi var bölgede. Çok fazla ev var. Hissedarlar var. Buraları dededen-babadan kalma arsalar olduğu...