06 / 05 / 2024

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına neden tepki gösterdi

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına neden tepki gösterdi

Körfez Kent Konseyi yönetimi, yaptığı yazılı bir açıklama ile ilçede kurulmak istenen çöp fabrikası ile ilgili tepkisini dile getirdi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

İbrahim Karaosmanoğlu'dan Körfez Kent Emlak Konut'a ziyaret!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Kent Emlak Konut 3.Etap sakinlerini ve yeni yönetimini ziyaret etti.

Körfez'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Körfez Belediyesi ekipleri, kış sonrası bozulan yolların bakım ve onarımlara devam ediyor. Körfez'de kent yenileme çalışmaları sürüyor.

Körfez Belediyesi kent yenileme çalışmalarını sürdürüyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ahmed-i Hani Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

İzmir'deki 9 dernekten Körfez Geçiş Projesi'ne destek!

İzmir'de faaliyet gösteren 9 dernek, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Başkanı adaylığı döneminde kent için açıkladığı 35 projeden biri olan "İzmir Körfez Geçiş Projesi"ne destek verdi.

Körfez yatırımcıları Türkiye'deki mega projeleri değerlendirmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

Manisa Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası açıldı!

Yunusemre Kent Konseyi hizmet binası gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta yeni projelerin müjdesini veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Büyük projelerimizi çok yakında açıklayacağız" dedi.

Bodrum Kent Konseyi Ortakent'e yapılacak külliyeyi görüştü!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait alana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılacak İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi, Bodrum Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıda tartışıldı.

Hasan Topal, Körfez Geçiş Projesi'ni değerlendirdi!

İzmir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal, İzmir'in kıyı ve kent tasarımlarını değerlendirerek kentin gündemindeki Körfez geçişi ve diğer plan tartışmalarını değerlendirdi.

Çatalca Kent Konseyi'nde Kiptaş Konutları konuşuldu!

Çatalca Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda KİPTAŞ konutları hakkında konuşuldu. Konsey tarafından faaliyet raporu katılımcılara okunarak, gündem maddeleri hakkında bilgi verildi.

Mersin Kent Konseyi yeni hizmet binasına kavuştu!

Mersin Kent Konseyi’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki yeni çalışma binasının açılış töreni gerçekleştirildi, Yeni hizmet binasının açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de katıldı...

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına neden tepki gösterdi Haberi

Körfez Kent Konseyi çöp fabrikasına neden tepki gösterdi

Belediye meclisinin önceki gün yapılan toplantısında da okunarak dile getirilen yazılı açıklamada, projenin Körfez için büyük zararları dokunacak bir çalışma olduğunun, söz konusu İlimtepe bölgesinin yaşam için tek alternatif olarak bilindiğinin altı çizildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“ÇENESUYU’NUN HEMEN ÜZERİ”


“Kurulması planlanan çöp tesisi, yerleşim mahallinin 2 km kuzey doğusundadır. Bölgeye böyle bir tesis yapılması, ilçenin geleceğine dair umutlarını yok edecektir. Tesis için seçilen yerin hemen kuzey batısı ise, arazi toplulaştırmasına konu olan 1. sınıf tarım arazileridir. Çenesuyu su kaynağının üzerindedir. Herhangi bir endüstriyel tesis bulunmayan, bitki örtüsü ve diğer canlı varlıkları ile bakir ormanlık bir alanın tam ortasındadır. Körfez Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak oybirliği ile aldığımız kararla bu tesisin yapımına karşı olduğumuzu belirtiriz.”



YETKİLİLERİ ÇAĞRI!


“Doğal hayatın tahribine yol açacak,...