28 / 04 / 2024

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi

Anakra Etimesgut ilçesinde yenilikler sürüyor. Örnek Kent Konseyi binası, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi hizmete açılırken, Ziya Gökalp Tesisleri tamamlanıyor...

İki ayda 250 bin kişi konut kredisi kullandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen "Osmaniye İş Dünyası Buluşması" programına katıldı. Berat Albayrak; "Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız sayısı şu birkaç aylık süreçte 250 bine ulaştı" dedi...

Motto Mimarlık’a World Architecture Community Awards’dan  2 ödül!

Motto Mimarlık tarafından tasarlanan “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Ek Binası” projesine iki ödül birden verildi. 

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Osmaniye'ye yeni öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye yeni bir yurt yapılacağının müjdesini verdi. Önal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorunu bu sayede ortadan kalkacağını belirtti.

Osmaniye Fakıuşağı bağlantı yolunda 2. etap çalışmaları başladı!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini, D-400 karayoluna bağlayan, belediyenin itfaiye ve kademe tesislerinin önünden geçen Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi’nin ikinci etap yapım çalışmaları başladı.

Korkut Ata Bahçe Yüksekokulu'nun tapusu teslim edildi!

Bahçe Kaymakamlığı ve Bahçe Belediyesi tarafından tahsis edilen 13 dönümlük arazinin tapusu Vali Kerem Al tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'ya törenle teslim edildi.

Ankara'da kongre turizm atağı yapıldı!

ATO Başkent'i kongre turizmi merkezi haline getirmek için yol haritası belirlemek ve yapılacak çalışmalara tüm tarafları dahil etmek amacıyla düzenlediği "Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısından önemli kararlar çıktı.

Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm paneli düzenlendi!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) 'Osmaniye'nin Deprem selligi ve Kentsel Dönüşüm" konulu panel düzenlendi.Osmaniye'deki zemin yapısı ve binaların buna uygunluğu ele alındı.

Ataşehir Kongre ve Fuar Merkezi ne zaman tamamlanacak?

Ataşehir Belediyesi'nin 2019 yılına kadar tamamlanacağı projeler arasında yer alan Ataşehir Kongre ve Fuar Merkezi; Ferhatpaşa Mahallesi'nde toplam 98 bin metrekare alan üzerinde kurulacak...

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Ali Korkut: Tarihi Üç Kümbetler cazibe merkezi olacak!

Bölgenin bir açık hava müzesi konumuna geleceğini ifade eden Korkut, bölgenin hamam, türbe, sivil mimari örneği evleriyle kongre merkezi ve butik otelle turistlerin ilgisini çekeceğini söyledi.

Ceyhan Nehri'nde kano keyfi turizmi canlandırıyor!

Korkut Ata Doğa Gençlik ve Spor Kulübü, Ceyhan Nehri'nin doğal güzelliklerine dikkati çekmek amacıyla kano safari düzenledi.Etkinlikte 25 doğasever kuş cenneti havzasında kanoyla gezerek nehrin güzelliklerini görüntüleme fırsatı buldu

OKÜ yaşam merkezi binasında yangın çıktı!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) inşaatı devam eden öğrenci yaşam merkezi binasında yangın çıktı. Dış cephe ve izolasyon malzemelerinin hızla tutuşması sonucu alevler kışa sürede 6 katlı binanın tamamına yayıldı.

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Haberi

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi

Etimesgut ilçesi Cumhuriyet’in ilanı takiben 1924-192 yıllarında Batı Trakya’da (Bulgaristan) gelen göçmen Türkleri için Atatürk’ün emri ile 50 hanelik örnek bir köy olarak tahsis ve iskan edilmiş, 1928 yılında da imar edilerek nahiye statüsüne dönüştürülmüştür. Ankara Valiliği İskan Müdürlüğü muhacir defterlerinde 50 hanelik isimler mevcuttur. 1968 yılına kadar Nahiye olarak kalmış, bu tarihten sonra Yenimahalle İlçesi’ne bağlı mahalleye dönüştürülmüştür. 20 Mayıs 1990 gün ve 20525 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3644 Sayılı Kanunla ilçe yapılmış, hemen ardından 19 Ağustos 1990 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimi ile Belediye Teşkilatı kurulmuştur.


Etimesgut ilçesinde Devlet Hastanesi, PTT, hamam, şadırvanlı çarşı ve sekiz memur lojmanı gibi hizmet birimleri Atatürk zamanında yaptırılmıştır. İlçede konut sıkıntısı yoktur. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca Eryaman ve Yapracık Bölgesi’nde etaplar...