02 / 05 / 2024

Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm paneli düzenlendi!

Osmaniye'nin Depremselliği ve Kentsel Dönüşüm paneli düzenlendi!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) 'Osmaniye'nin Deprem selligi ve Kentsel Dönüşüm" konulu panel düzenlendi.Osmaniye'deki zemin yapısı ve binaların buna uygunluğu ele alındı.



Programa Vali Kerem Al. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Buyükalaca, çeşitli kunumların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


Oturum başkanlığını Gaziantep üniversitesi İnşaat Mühendisti £i Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Güllü'nün yaptığı panelde, Osmaniye'deki zemin yapısı ve binaların buna uygunlugu ele alındı. 


Panelin sonunda konuşan Vali Al "Ülkemiz ve şehrimiz için hayati bir konuyu tartıştık. Bu konuyla ilgili lop (umumuzda bir biline oluşturulmalı, bununla da kalmayıp bir farkındalık oluşturulmalıdır. Bu tür panellerin de farkındalıga yardımcı olacağını düşünüyorum" dedi. Panelistler Adıyaman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ynd. Doç. Dr. Mehmet Söylemez, Gaziantep Üni versitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Güllü, İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Osman Atahan, İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Güler İle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü adına Daire Başkanı İsmail Rad Bayer e teşekkür belgesi verildi.


Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön