23 / 05 / 2024

koronavirüs apartmanda yaşayanlar

koronavirüs apartmanda yaşayanlar

Koronavirüs salgını kapsamında illere göre salgın haritası yayınlandı. Haritadaki veriler incelendiğinde apartmanlardaki ilişkilerin koronavirüsü yaydığı görülürken, tekil ev düzeni, villa tipi yerleşim yerlerinde ise daha salgının daha düşük olduğu gözlendi...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi! Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın!

Bu 33 ilde yaşayanlar için son dakika müjdesi geldi... Mayıs 2023 paraları hesaplara tek tek yatırıldı, mutlaka alın...

Koronavirüs salgını sonrası ev arayışları ne oldu?

Koronavirüs salgını ile beraber yaşam standartlarımızın değişmesiyle gayrimenkul alım şekilleri de değişti. Eskiden 20 kişinin gezdiği daireleri şimdilerde en fazla 3-4 kişi inceliyor. Peki, daireleri gezmeden kiralamak mümkün mü? 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkiledi?

Ağaoğlu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Umut Ağaoğlu koronavirüs yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlattı.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Koronavirüs salgınıyla Ege ve Akdeniz’deki konutlara talep arttı!

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar, Ege ve Akdeniz'e yerleşme kararı aldı. Özellikle İzmir'de deniz kıyısında bulunan konutların satışlarında artış yaşanıyor. 

Koronavirüs ev planlarını değiştirdi!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yaşam alışkanlıklarını farklı bir boyuta taşıdı. İç Mimar Hakan Cengiz daha sterlin ve izole bir yaşam için neler yapılabileceğiyle ilgili öngörülerini paylaştı....

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

koronavirüs apartmanda yaşayanlar Haberi

koronavirüs apartmanda yaşayanlar

Koronavirüs salgını kapsamında illere göre salgın haritası yayınlandı. Ankara'nın koronavirüs haritası incelendiğinde apartman yaşamının yüksek olduğu yerlerde salgının daha hızlı yayıldığı görüldü. 

HaberTürk köşe yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında koronavirüsün yerleşim birimlerinde nasıl yayıldığını kaleme aldı. İşte Muharrem Sarıkaya'nın 'Apartmanda daha fazla vurdu, gecekondu ve villada daha az' başlıklı yazısı...

Sağlık Bakanı Koca’nın dün yayınladığı illere göre salgın haritası, sadece mikrobiyologlar, virologlar değil, aynı zamanda sosyologlar için de önemli çalışma alanını oluşturacak.

Çünkü hastalığın yayılma alanları bundan sonraki dönemde şehir planlamasını dahi etkileyecek önemli doneleri önümüze koyuyor…

Bunların neler olduğuna geçmeden önce bir noktanın altını özenle çizmem gerekir…

Birçok eleştiri getirilebilir, geçmişte geç kalınan alanların olduğundan söz edilebilir.

Tedbirlere ilişkin sektör ve konu temelli bazı hayıflanmada da bulunulabilir.

Ancak şurası açık ki dünyada Fahrettin Koca gibi...