20 / 05 / 2024

koronavirüs bina havalandırma sistemi

koronavirüs bina havalandırma sistemi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Üyesi Aytekin Çakır, binalarda kullanılan havalandırma sistemlerinin Kovid-19 gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtti...

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Okul mimarisinde koronavirüs dönemi!

Koronavirüs salgınıyla beraber sosyal mesafe doğal havalandırma, bahçe gibi konular okul mimarisinin önemini artırdı. Bu bağlamda çalışmalara başlayan Antalya Koleji üç kampüsünde sunduğu olanaklarla öğrencilerine güvenli eğitim sunuyor.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı!

Koronavirüs sonrası, sosyal mesafe, doğal havalandırma bahçe gibi konular, okul mimarisinin önemini daha da artırdı. Antalya Koleji Kurucu Başkanı Sezgin Koca, güvenli eğitim için yürütülen çalışmaları anlattı.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı!

Sosyal mesafe, doğal havalandırma, bahçe gibi konular nedeniyle koronavirüs pandemisinin ardından okul mimarisinin önemi arttı.

Koronavirüs döneminde okul mimarisi yeterliliğine dikkat edilmeli!

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Panora AVYM'de koronavirüse karşı doğal hava akımı ile havalandırma sistemi! 

Panora AVYM, 1 Haziran’dan itibaren kapılarını açıyor. Yoğun sosyal mesafe tedbirlerinin alındığı yaşam merkezinde doğal havalandırma sistemi kullanılacak...

Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Birol Güven, koronavirüs sonrasında yaşam tarzlarının değişeceğini belirtti. Güven, "Yakın bir gelecekte insanlar şehirlerin dışına yerleşecek ve evler aralıklı yapılacak. Ekmek ve iş İstanbul’daydı ama artık İstanbul’da yaşamak için hiçbir sebep kalmadı" dedi...

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri!

İMSAD’ın ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 32’ncisi ‘COVID-19/EKONOMİ-20’ başlığı altında düzenlendi. Toplantıda koronavirüsün inşaat malzemeleri sektörüne etkileri değerlendirildi.

Koronavirüs döneminde 'mücbir sebep' dolayısıyla kira indirimi yapılır mı?

Koronavirüs döneminde kiracıların kirasını ödememesi gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten Ali Güvenç Kiraz, kirayı ödeyemeyecek durumda olan kiracıların, durumu ev sahibine söylemeleri gerektiğini belirtti...

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

koronavirüs bina havalandırma sistemi Haberi

koronavirüs bina havalandırma sistemi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Üyesi Aytekin Çakır, Kovid-19 gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıklara karşı binalarda kullanılan havalandırma, hava temizleme sistemlerinin periyodik kontrollerinin büyük önem arz ettiğini ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Üyesi Aytekin Çakır, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gibi hastalıklara karşı binalarda ve havalandırma sistemlerinde alınması gereken tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Hava temizleme sisteminin, çeşitli nedenlerle oluşan mikroorganizma, duman, toz, solunabilir partikül, gazlar gibi havada dolaşan kirletici maddeleri azaltmak amacıyla kullanılan cihazlar ve cihaz grupları olduğunu belirten Çakır, enfekte kişilerin hapşırma ve öksürme yoluyla virüs taşıyan parçacıkları etrafa saçabildiğini, söz konusu parçacıkların bir insan boyu mesafesinde havada asılı kalabildiğine dikkat çekti.

Çakır, aynı ortamda "Yüksek Verimli Partikül Filtresi (HEPA filtre)" gibi...