28 / 04 / 2024

koronavirüs mezarlıkları nerede

koronavirüs mezarlıkları nerede

Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin defni için İstanbul'da Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı belirlendi. Mahalle sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olmasından şikayet etti.

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Koronavirüs ev planlarını değiştirdi!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yaşam alışkanlıklarını farklı bir boyuta taşıdı. İç Mimar Hakan Cengiz daha sterlin ve izole bir yaşam için neler yapılabileceğiyle ilgili öngörülerini paylaştı....

Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!

Koronavirüs sürecinde bir yandan köye dönüş devam ederken, diğer yandan “İstanbul’dan ayrılma arzusu” olan aileler farklı şehirlere taşınıyor. Bu dönemde yazlıklar da kışlık olarak kullanılacak.

Koronavirüs sürecinde önemi daha iyi anlaşılan hukuki kurum: Arabuluculuk!

Koronavirüs sürecinde adli süreçlerin aksamasıyla beraber vatandaşlara mahkemelere gitmeden çözüm yolları sunan arabuluculukta uyuşmazlıklar, mahkemelere nazaran daha kısa zamanda sonuçlanıyor. 

Koronavirüs salgınında karavanlar 'güvenli mekan' oldu!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karavanlara talebi artırdı. Karavan üreticileri talebi karşılamakta zorlandıklarını belirtti. 

Koronavirüs krizinin vergisel etkileri!

Koronavirüs karşısında birçok ülke, kendi ekonomik imkanları çerçevesinde tahsil edeceği birtakım vergilerini erteledi. Ülkemizde de bu çerçevede bazı mükelleflere birtakım kolaylıklar getirildi.

Koronavirüs dijital konut satışına talebi artırdı!

Koronavirüs salgını sebebiyle evden çıkılmayan dönemde ev gezme işleri dijital ortama aktarılırken pazarlıklar da yan yana gelmeden gerçekleştiriliyor. Tapu işlemleri de evden çıkmadan yapılıyor. Bu dönemde satın alınan evlerin yarısı, evden çıkılmadan alındı...

Koronavirüs sürecinde iş yeri kiraları ödenecek mi?

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması sebebiyle açıklanan önlemlerin yasalaştırılması için hazırlıklar devam ediyor. Peki koronavirüs sürecinde kapalı iş yerleri sahipleri kiralarını ödemeye devam edecek mi?

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüs salgını, emlak tercihlerini de değiştiriyor. Evde kal çağrısıyla birlikte vatandaşların akıllarına yazlıklar ve bahçeli müstakil evler geliyor. Salgınla birlikte rahat ve izole yaşamak isteyen vatandaşlar, arsa arayışlarını artırdı. Uzmanlar müstakil evlere talebin artacağını belirtiyor.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortalarına koronavirüs önlemleri alınmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri koronavirüs kapsamında birçok önlem alarak, yeni düzenlemeler yaptı...

TOKİ’den koronavirüs tedbirleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımlanan genelgeler doğrultusunda tüm şantiyelerinde gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

koronavirüs mezarlıkları nerede Haberi

koronavirüs mezarlıkları nerede

Bilim Kurulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavsiye ve kararlarıyla koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler için İstanbul'da defin yeri olarak Kilyos ve Beykoz belirlendi. Sputniknews'te yer alan habere göre, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı.

Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı'na da definler gerçekleştirildi. Fakat Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu dile getirerek önlem alınmasını talep etti. Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu belirten Abdurrahman Öz,  şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa...