16 / 05 / 2024

koronavirüs milyoner sayısı

koronavirüs milyoner sayısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs pandemisiyle beraber hem sağlığın hem de gelir dağılımının ciddi şekilde bozulduğunu dile getirdi. Ağbaba, " Salgın sürecinde 112 bin yeni milyoner doğdu" dedi.

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...

Pandemide milyoner sayısı yüzde 53 arttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sürekli yükselen milyoner sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, milyoner sayısının salgından beri yüzde 53 artış gösterdiğini belirtti.

Türkiye, ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank tarafından yayınlanan servet raporuna göre Türkiye, yüzde 21 düşüşle ultra milyoner sayısı en çok gerileyen 3. ülke oldu.

Koronavirüs ile e-ihalede 4 kat artış!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs sürecinde hızlanan e-ihalelerin sayısı, bu yılın nisan-ağustos döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 326 arttı.

Koronavirüs döneminde Türkiye'de 32 bin 232 kişi daha milyoner oldu!

Türkiye'de dört aylık pandemi döneminde milyonerlerin serveti 210 milyar 874 milyon lira arttı, toplam milyoner sayısı da 268 bin 602 kişiye dayandı.

Koronavirüsün ikinci dalgası 80 milyon kişiyi işsiz bırakabilir!

Merkezi Paris'te bulunan 37 üyeli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüsün ikinci dalgasının işsizlik oranını yüzde 12'ye çıkarabileceğini bildirdi. OECD üye sayısına göre, bu, 80 milyon kişinin işsiz kalabileceğini gösteriyor.

Kars'ta inşaat sezonuna koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı derinden etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hemen hemen her sektör gibi inşaat sezonunu da etkiledi. 

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Koronavirüs İzmir'de ev tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü etkilemeye devam ediyor. Birçok vatandaş 'Evde kal' çağrılarına ve sosyal izolasyona önem göstererek evde kalıyor. Rahat bir sosyal izolasyon dönemi geçirmek isteyen ve evde kalan vatandaşlar, bahçeli müstakil ev arayışlarını artırdı...

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Konut satışlarına koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi. Hem inşaatlar yavaşladı hem de satışlarda bazı ciddi gerilemeler yaşandı.

koronavirüs milyoner sayısı Haberi

koronavirüs milyoner sayısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs pandemisiyle beraber hem sağlığın hem de gelir dağılımının ciddi şekilde bozulduğunu dile getirdi. Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; Veli Ağbaba, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: 

"Pandemi nedeniyle milyonlarca çalışanın emeği üzerinden yeni milyonerler yaratıldı. Salgın sürecinde 112 bin yeni milyoner doğdu, buna karşılık 7 milyon 985 bin çalışan daha fazla yoksullaştı"

Ağbaba yaptığı açıklamada, “Mart 2020 tarihinden, Haziran 2021 tarihine kadar geçen sürede sadece 7 milyon 985 çalışan gelir kaybına uğrarken, bu süreçte milyoner sayısı ise 112 bin kişi arttı. Pandemi de milyonlarca çalışanın emeği üzerinden adeta yeni milyonerler yaratıldı” diye konuştu.

358 BİN OLDU

BDDK verilerine göre, pandeminin henüz yeni başladığı 2020 Mart'ta Türkiye'de yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 246...