03 / 05 / 2024

Koronavirüs müstakil bahçeli villa

Koronavirüs müstakil bahçeli villa

Muğla'nın turistik ilçelerinde yer alan müstakil ve bahçeli villalara talep arttı. Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural, büyükşehirlerde, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanların bahçeli villaya ilgilerinin arttığını söyledi.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı plan notu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? Bahçeli'nin sözleri sonrası kulisler hareketlendi

Temmuz 2023 için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin yüzde 25 zam alacağı belirtilmiş ancak emekliler bu rakamın az olduğundan dem vurmuştu. Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrası Meclis koridorlarında emekliye zam oranının yükseltilebileceğinin konuşulduğu ortaya çıktı.

Bahçeli'den emeklilere son dakika müjdesi: Maaşlara 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yapılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında emekli maaş zammına ilişkin açıklamada bulundu. Bahçeli, 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanması gerektiğine dikkat çekti. İşte Bahçeli'nin açıklamaları...

Ev alacaklara son dakika müjdesi: O ilde bahçeli ev satılıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu ili, İnebolu ilçesi, Camikebir Mahallesi, Müezzin Mevkiinde yer alan tek katlı ev ile bahçesini satıyor. Peki Kastamonu İnebolu'da yer alan bahçeli evin fiyatı ne kadar? 

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bahçeşehir 2. Kısım 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi, 658 ada, 4 ve 5 parseller arasında kalan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı  askıya çıkarıldı.

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

2021'de müstakil konutlara ilgi arttı!

Yılın ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 88.4 yükselerek 63 bini geçti. Bu dönemde koronavirüs etkisi sebebiyle müstakil konutlar için alınan ruhsat sayısında artış yaşandı. 

Müstakil konut satışlarına pandemi etkisi!

Koronavirüs salgını sonrasında ilgi odağı olan müstakil ev satışlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Bu dönemde müstakil evler ve prefabrik ev satışları iki kat arttı. 

Bahçeli konutlara pandemi piyangosu!

Bahçeli konutlara olan rağbet, Kovid-19 salgınında zirveye çıktı. Son 1.5 senede daha büyük, balkonlu ve müstakil bahçeli konut satışları uçuşa geçerken, bu evlerin fiyatları diğer konutlara göre 2 kat arttı. 

Bahçeşehir 2. Kısım 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi 434 Ada 9 Parsel, 436 Ada 3 Parsel ile 434 Ada 12 Parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Talep arttı! Kiraya veren yaşadı!

Pandeminin ardından evlerde geçirdiğimiz zaman arttı. Koronavirüs müstakil evlere ilgiyi artırdı. Bazı iller son bir yılda yüzde 70 değerlendi...

Koronavirüs müstakil bahçeli villa Haberi

Koronavirüs müstakil bahçeli villa

Büyükşehirlerde, koronavirüs salgını sebebiyle alınan karantina kararları sonrası müstakil bahçeli villalara ilgi de arttı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Muğla'nın dünyaca ünlü Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi ilçelerin kırsal mahallelerinde yer alan önü deniz, arkasında ormanlık alanların bulunduğu arazi ile müstakil bahçeli villalara yoğun talep yağmaya başladı.

İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Eskişehir gibi büyükşehirlerden vatandaşlar gerek ilan sitelerini takip ederek, gerekse emlakçıları arayarak villalarla ilgili bilgi almaya başladı. En fazla ilgiyi de Marmaris'in kırsalında bulunan turistik Selimiye, Orhaniye, Bozburun, Söğüt, Hisarönü, Değirmenyanı ve Karacasöğüt mahalleri gördü.

İlanları takip edip emlakçıları arayanlar, önü deniz, arkası orman, doğa ile baş başa izole olabilecekleri müstakil villaların fiyatlarını öğrenmek istedi. Marmaris'in kırsalındaki turistik mahallelerde içinde 400 metrekare bahçe olan...