07 / 05 / 2024

koronavirüs rusya emlak piyasasını nasıl etkiledi

koronavirüs rusya emlak piyasasını nasıl etkiledi

Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Koronavirüs Rusya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Rusya’da Kovid-19 salgının sebep olduğu krizden oldukça etkilenen emlak sektörünün toparlanması için uzun bir süre gerektiği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, 2024'ten önce kriz öncesi inşaat temposunu yakalamalarının mümkün olmadığını belirtiyor.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Koronavirüs Eskişehir'de gayrimenkul fiyatlarını yüzde 20 artırdı!

Eskişehir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Gazi Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle arsa, tarla ve bahçelere talebin arttığını fiyatlarda yüzde 20 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Koronavirüs sonrası emlak sektörü hareketlenecek!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, şehir dışı seyahat kısıtlamasının kaldırılmasından sonra emlak piyasasının hareketleneceğini belirtti...

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. İnşaat ve emlak sektörü de virüsten etkileniyor. Peki koronavirüs konut tercihlerini nasıl etkiledi? LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

koronavirüs rusya emlak piyasasını nasıl etkiledi Haberi

koronavirüs rusya emlak piyasasını nasıl etkiledi

Rusya’da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve ekonomideki durgunluk nedeniyle, 2020 yılında büyük kentlerde yeni ofis alanlarının yüzde 31 azalması bekleniyor. Moskova’da yeni ofis alanlarında bu yıl yüzde 20, St.Petersburg’da yüzde 50 düşüş olacağı belirtiliyor.

RBC'nın haberine göre, uzmanlar, nüfusu 1 milyonun üzerindeki şehirlerde yeni ofis piyasasında bu yıl arzın 46 bin 200 metrekare olacağını öngörüyor. Bu rakam 2019 yılına göre yüzde 31 düşük.

Trinfiko şirketi yetkilisi Artyom Tsogoyev, Business FM ile söyleşisinde, ofis inşaatlarında yeni konseptlere geçilebileceğini dile getirerek, “2008 krizinde emlak yatırımcılarının birçoğu ofis projelerini konuta çevirdi. Bugün çoğu şirket ofis alanlarını azaltıyor, kimileri ofislerden tamamen vazgeçti” diye konuştu. 

Rusya’da ofis inşaatları son üç senedir azalmaya devam ediyor. Voronej, Omsk, Volgograd, Kasnodar gibi şehirlerde ise talepteki düşüşe rağmen...