04 / 05 / 2024

Koronavirüsün konut kredilerine etkisi ne oldu

Koronavirüsün konut kredilerine etkisi ne oldu

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi sorusu kredi için başvuru yapacaklar tarafından merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi? 

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerine dair yeni bir karar aldığını açıkladı. İşte BDDK’nın konut kredilerine ilişkin aldığı kararın ayrıntıları!

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs müstakil villalara talebi artırdı!

İzmir’de uzun senelerdir proje yöneticiliği yapan Reel Yatırım - Co. Kurucusu Yeşim Dikmen, koronavirüsün müstakil villalara talebi artırdığını söyledi.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs Bodrum’a ilgiyi durdurmadı!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını söyledi.

Yabancı yatırımcının konut alım iştahı artıyor!

Koronavirüsün dünya ekonomisine etkileri, Türkiye’de de satın alma tercihlerindeki farklılıklarla kendisini gösterdi.

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Kovid-19 konut sektöründeki anlayışı değiştirdi!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ülke genelinde koronavirüsün konut satın alımında anlayışı değiştirdiğini ifade etti.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Koronavirüsün konut kredilerine etkisi ne oldu Haberi

Koronavirüsün konut kredilerine etkisi ne oldu

Konut kredisi faiz oranlarındaki güncel durum vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, ev sahibi olmak isteyen güncel faiz oranlarını takip ederken bir taraftan da faizlerin düşüp düşmeyeceğini araştırıyor. Sekiz aylık sürece bakıldığında pek çok bankanın çeşitli avantajlar sunduğu ve on binlerce vatandaşın da kredi başvurusunda bulunduğu görülüyor. Aynı zamanda kredi kullanan vatandaşlar hangi bankalarda ödemelerin ertelendiğini araştırıyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

VAKIFBANK
Konut: 1.05 (Vakıfbank sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

ZİRAAT BANKASI
Konut: 0.94 (Ziraat Bankası sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

HALKBANK
Konut: 0.94 (Halkbank sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

DENİZBANK
Konut: 1.69

GARANTİ BANKASI
Konut: 0.99

İŞ BANKASI
Konut: 0.95

ING BANK
Konut: 0.94

TEB
Konut kredisi: 0.97

YAPI KREDİ
Konut:...