30 / 06 / 2024

korsan turizm acentesi mağduriyet

korsan turizm acentesi mağduriyet

Yabancı korsan acenteler, turizmcileri ve esnafı çaresiz bıraktı. Günde 25 dolar komisyonla kendi pazarını oluşturan korsanlar, TÜRSAB ’a bağlı acenteleri de esnafı da mağdur ediyor

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Yılbaşının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşlar en çok bungalov evlere talep gösteriyor. Türkiye genelindeki bungalov evleri bir araya getiren turizm acentesi, yılbaşında fiyatların 3 kat artabileceğine dikkati çekiyor.

Bungalov evlere rağbet her geçen yıl artıyor!

Bungalov evlere yönelik faaliyet gösteren turizm acentesi Tatilox.com  Kurucu Ortağı Ahmet Çavğa, kış turizminde ve balayı çiftleri arasında bungalov evlere rağbetin her geçen yıl arttığını açıkladı.

Tayyan Group Turizm Ve Seyahat Acentesi Limited Şirketi kuruldu!

Tayyan Group Turizm Ve Seyahat Acentesi Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Fikri Akdeniz tarafından kuruldu.

Wnt Group Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi Kuruldu!

Wnt Group Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi Kadıköy’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Altaş tarafından kuruldu.

Bilviz Travel Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi kuruldu!

Bilviz Travel Turizm Seyahat Acentesi Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 25 bin TL sermaye bedeli ile Suat Özdemir tarafından kuruldu.

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.

Desk Turizm Seyahat Acentesi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Desk Turizm Seyahat Acentesi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Doğukan Kandemir tarafından kuruldu.

Worldwıde Medıcal Travel Turizm Seyahat Acentesi Anonim Şirketi Kuruldu!

Worldwıde Medıcal Travel Turizm Seyahat Acentesi Anonim Şirketi Eyüp Tayyip Demirhan ve İbrahim Demir ortaklığı  tarafından kuruldu.

Şuayip Altay Sağlık Turizm Ve Seyahat Acentesi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şuayip Altay Sağlık Turizm Ve Seyahat Acentesi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Şuayip Altay tarafından kuruldu.

Sofist Turizm Seyahat Acentesi Anonim Şirketi kuruldu!

Sofist Turizm Seyahat Acentesi Anonim Şirketi Ataşehir'de Emral Kısa ve Erol Güzel ortaklığında kuruldu.

Globalkadro Turizm Acentesi Limited Şirketi kuruldu!

Globalkadro Turizm Acentesi Limited Şirketi Şişli'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Fırouzı, Ekber Bilgin, Mahsa Nazarımoheb, Meysam Khamehchı ve Mohsen Basırı ortaklığında kuruldu.

Prıvılege Turizm Seyahat Acentesi İnşaat Emlak Limited Şirketi merkez nakli yapıldı!

Prıvılege Turizm Seyahat Acentesi İnşaat Emlak Limited Şirketi merkez nakli yapıldı. Prıvılege Turizm Seyahat Acentesi İnşaat Emlak Limited Şirketi merkez nakli  Kağıthane’de yapıldı!

Şah 06 Turizm Ve Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şah 06 Turizm Ve Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Mahmutoğlu tarafından kuruldu.

korsan turizm acentesi mağduriyet Haberi

korsan turizm acentesi mağduriyet


Yabancı seyahat acenteleri, turizm sektörünün kabusu oldu. Rehberliğe kadar neredeyse tüm turistik hizmetleri karşılayan yabancılar, karşılığında kendi anlaştığı esnaftan günlük 25 dolar alıyor. Özellikle Alanya-Kemer bölgesinde esnafın bu yüzden dilekçe toplamaya başladığını belirten sektör temsilcileri, “TÜRSAB’ın belirlediği yerler dışında turistleri başka bir yere yönlendirmek, hem esnafa hem turizme zarar veriyor. Kendi anlaştıkları esnafların dışında kalanlar için, ‘oraya gitmeyin size zorla alışveriş yaptırırlar’ ya da ‘çayın içinden bir şey çıkabilir’ diyerek esnafımızı da kötülüyorlar. Tanıtım için harcanan 48 milyon dolar düşünüldüğünde, ekonomi de turizm de kısa zamanda büyük yara alacak” yorumunu yaptı. 


Merpenaltı olarak tabir edilen uygulamanın başrolünde, münferit yollardan Türkiye’de oturma izni almış yabancı uyruklu vatandaşlar yer alıyor. Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, “Kamuoyunda turistlerin gideceği yerleri, rehberlerin...