19 / 11 / 2024

koruma bölge kurulları görevleri

koruma bölge kurulları görevleri

Koruma bölge kurullarının oluşumu ve görevleri, 19 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, koruma bölge kurulları görevleri nelerdir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMSF anlaşmıştı: Koruma Kurulu’ndan Basmane Çukuru için veto geldi!

İzmir’de Basmane Çukuru olarak bilinen değerli arsa ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMSF'nin üzerinde mutabık kaldığı yeni plan notu ve proje alanının son halini veto etti.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Beykoz 1.Bölge imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beykoz 1. Bölge 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği yarın askıya çıkarılıyor. İmar planı 18 Mart'a kadar askıda kalacak...

Beykoz 1.Bölge imar planı 3.kez askıda!

Askı süresinde gelen itirazlar üzerine İstanbul Beykoz 1. Bölge 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün yeniden askıya çıkarıldı.

'Karadeniz'de 5 bölge koruma altına alınmalı'

Prof.Dr. Bayram Öztürk, "Türk karasularına bağlı Karadeniz kıyılarında şu anda herhangi bir koruma alanı bulunmuyor. CoCoNet Projesi kapsamında uzmanlar 5 bölge üzerinde duruyor" dedi.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 57. toplantı gündemi belli oldu!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 56. toplantı gündemi maddeleri belli oldu. 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak toplantı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 55. toplantı gündemi netleşti!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 55. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Ağustos 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Beykoz 1. Bölge nazım imar planı askıya çıktı!

Beykoz 1. Bölge 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı ve Beykoz 1. Bölge 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı bugün askıya çıktı.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi belirlendi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi 15 - 16 Haziran 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

koruma bölge kurulları görevleri Haberi

koruma bölge kurulları görevleri

Koruma bölge kurulları görevleri!

Koruma bölge kurullarının oluşumu ve görevleri, 19 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince koruma bölge kurulları, Kanun ve ilgili mevzuat ile Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları doğrultusunda aşağıdaki görevleri yürütüyor.


a) Bakanlıkça tespit edilen veya ettirilen ya da Vakıflar Genel Müdürlüğünce tespit edilen korunması gerekli kültür varlıklarının, arkeolojik, kentsel, kentsel arkeolojik ve tarihi sit alanlarının tescilini yapmak.


b) Korunması gerekli kültür varlıklarının gruplandırılmasını yapmak.


c) Sit alanlarının, tescilinden itibaren üç ay içinde geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarını belirlemek.


ç) Koruma amaçlı imar planları ile bunların her türlü değişikliklerini altı ay içerisinde inceleyip karar almak.


d) Uygulamaya yönelik projeler ile değişiklikleri hakkında en geç üç ay içinde karar almak.


e) Ören yerlerine ilişkin çevre düzenleme...