06 / 05 / 2024

Koruma bölge kurulları

Koruma bölge kurulları

Koruma Yüksek Kurulu Yönetmeliğine göre; Sorumluluk bölgeleri ve merkezleri Bakanlıkça belirlenecek yerlerde kültür varlıklarını koruma bölge kurulları Bakanlıkça kuruluyor. Peki, koruma bölge kurulları nasıl oluşur?

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!

Muğla Bodrum'daki iki ayrı bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edildi.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Beykoz 1.Bölge imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beykoz 1. Bölge 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği yarın askıya çıkarılıyor. İmar planı 18 Mart'a kadar askıda kalacak...

Beykoz 1.Bölge imar planı 3.kez askıda!

Askı süresinde gelen itirazlar üzerine İstanbul Beykoz 1. Bölge 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün yeniden askıya çıkarıldı.

'Karadeniz'de 5 bölge koruma altına alınmalı'

Prof.Dr. Bayram Öztürk, "Türk karasularına bağlı Karadeniz kıyılarında şu anda herhangi bir koruma alanı bulunmuyor. CoCoNet Projesi kapsamında uzmanlar 5 bölge üzerinde duruyor" dedi.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 57. toplantı gündemi belli oldu!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 56. toplantı gündemi maddeleri belli oldu. 29-30 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak toplantı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 55. toplantı gündemi netleşti!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 55. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 27 - 28 Ağustos 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak.

Beykoz 1. Bölge nazım imar planı askıya çıktı!

Beykoz 1. Bölge 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı ve Beykoz 1. Bölge 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı bugün askıya çıktı.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi belirlendi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 53. toplantı gündemi 15 - 16 Haziran 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Antalya TVK Bölge Komisyonu 52. toplantı gündemi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 52. toplantı gündem maddeleri belli oldu. Toplantı 22 Mayıs 2015 saat 09:00'da Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilecek.

Koruma bölge kurulları Haberi

Koruma bölge kurulları

Koruma bölge kurulları nasıl oluşur?

Koruma Yüksek Kurulu Yönetmeliğine göre; Sorumluluk bölgeleri ve merkezleri Bakanlıkça belirlenecek yerlerde kültür varlıklarını koruma bölge kurulları Bakanlıkça kuruluyor.


Koruma bölge kurulları aşağıda belirtilen üyelerden oluşuyor. Bakanlıkça; arkeoloji, sanat tarihi, hukuk, mimarlık ve şehir planlama dallarında uzmanlaşmış kişilerden yedi üye seçiliyor.


Görüşülecek konu;

1) Belediye sınırları içinde ise belediye başkanı veya teknik temsilcisi, konu Büyükşehir belediyesi sınırları içinde ise Büyükşehir belediye başkanı veya teknik temsilcisi ile ilgili ilçe belediye başkanı veya teknik temsilcisi, belediye sınırları dışında ise ilgili valilikçe seçilecek teknik temsilci,


2) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili ise ilgili teknik temsilci,


3) Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili ise, Vakıflar Bölge Müdürü veya teknik temsilcisi,


4) Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ilgili ise konuyla ilgili teknik temsilci,


5) Müze müdürlüğü...