27 / 07 / 2024

koruma kurulunda kimler olur

koruma kurulunda kimler olur

Koruma kurullarının yerine getirmek ile görevli olduğu işler, kurulların çalışma şekilleri ve oluşumu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma mevzuatında açıklanıyor. Peki, koruma kurulları kimlerden oluşur?

SGK'lı herkesi kapsıyor! Ayda 35 liraya sağlıkta 'Özel' koruma imkanı!

Milyonlarca SGK'lı ayda sadece 35 TL ödeyerek çok 'Özel' koruma sağlayabiliyor. Peki, Özel korumadan nasıl ve kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar....

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Beştepe'deki yer altı otoparkı koruma kurulunda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Cami’nin karşısına yapılacak olan yer altı otoparkı ile ilgili koruma amaçlı imar planları hazırlandı. Alanın 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması nedeniyle planlar onay için ilgili koruma kurulu ve komisyona gönderilecek.

Kimler riskli alan teklifinde bulunabilir?

Riskli alanlar nasıl belirlenir? Kimler riskli alan teklifinde bulunabilir? Riskli alan içindeki binaların ayrıca risk tespiti yapılacak mı? İşte riskli alan ile ilgili soruların yanıtları...

Kimler toplu konut başkanlığı ihalelerine katılamaz?

Toplu Konut Başkanlığı ihale yönetmeliğinin uygulanmasında, açıklık, rekabet, eşit muamele, esas alınıyor. Bu ilkeler doğrultusunda bazı şahıslar yapılan ihalelere katılamıyor. Peki, kimler toplu konut başkanlığı ihalelerine katılamaz?

Foça Deniz ve Kıyı Koruma Alanı'nın yıllık değeri 59,5 milyon liraya ulaştı!

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi kapsamında Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde hem ekosistem hem de ekonomik gelişim açısından önemli başarılar elde edildi.

Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı yakında tamamlanıyor!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Tarihi İzmir evleri koruma bekliyor!

19. ve 20. yüzyıldan kalma, çoğu yok olan tarihi İzmir evleri koruma bekliyor. Derlenen bilgilere göre, İzmir'in değişik semtlerinde günümüze kadar gelebilen eski yapılar, farklı dönemlerin izlerini taşıyor...

Lojmanda kimler oturabilir?

Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturabilme hakkına sahip. Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıl olarak belirleniyor. Peki lojmanda kimler oturabilir?

Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı!

Kırıkkale Toprak Koruma Kurulu toplantısı Vali Ali Kolat başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve Toprak Koruma Kurulu Üyeleri katıldı.

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor!

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Avanos'ta koruma amaçlı imar planı!

Nevşehir Avanos' a bağlı tarihi Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı için çalışma başlatıldı Avanos Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Avanos'ta koruma amaçlı imar planı uygulanacak...

Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı tamamlanıyor!

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı'nın uygun olduğuna karar verdiğini ve planın Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti...

koruma kurulunda kimler olur Haberi

koruma kurulunda kimler olur

Koruma kurulları kimlerden oluşur?

Koruma kurullarının yerine getirmek ile görevli olduğu işler, kurulların çalışma şekilleri ve oluşumu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında açıklanıyor.


Koruma kurulları mevzuatı gereğince, Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları çerçevesinde olmak kaydıyla aşağıdaki işleri yapmakla görevli ve yetkili oluyor:


- Bakanlıkça tespit edilen veya ettirilen korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının tescilini yapmak,


- Korunması gerekli kültür varlıklarının gruplandırılmasını yapmak,


- Sit alanlarının tescilinden itibaren bir ay içinde geçiş dönemi yapı şartlarını belirlemek,


- Koruma amaçlı imar planları ile bunların her türlü değişikliklerini inceleyip onamak, 


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının koruma alanlarının tespitini yapmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarından özelliklerini kaybetmiş olanlarının tescil kaydını kaldırmak,


- Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanlarıyla ilgili...