22 / 05 / 2024

Korumalı İşyerleri resmi gazete

Korumalı İşyerleri resmi gazete

Korumalı İşyerleri Hakkında Yönetmelik, 26 Kasım 2013 Salı günü 28833 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, korumalı işyerlerinin işleyişi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi. 

Kur Korumalı Mevduat’ta devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur Korumalı Mevduat sahipleri için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak güncellendi. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

Kur korumalı hesaplarda o limit kaldırıldı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Kur korumalı TL mevduat hesaplarında faiz üst sınırı kaldırıldı. Kur korumalı hesaplarda asgari faiz seviyesi, politika faizi seviyesinde olacak, üst sınırı banka tespit edecek.  Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kredi çekmek isteyenlere sürpriz uyarı! Bankalara resmi yazı gitti

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına para yatırmak için bankalardan TL kredisi çekerek hemen döviz üzerinden yine bankaya yatıran şirketlere karşı BDDK harekete geçti. Bankalar resmi yazıyla uyaran BDDK, kredilerin kullandırım amacına aykırı verilmemesini istedi.

Kur korumalı mevduatta tarih belli oldu! Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 31809 Sayılı Resmi Gazete'de kur korumalı mevduat sistemine ilişkin karar yer aldı. Merakla beklenen karara göre, sisteme dahil olacak kişi ve kurumlar için sınır tarih 31 Mart 2022 şeklinde belirlendi.

Kur korumalı mevduat ve sıfır stopaj kararı Resmi Gazete’de!

Kur korumalı TL mevduat ve dövizden TL hesaba dönüşen mevduatın tümünde stopajın 0 olmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Son dakika haberi! Kısa çalışma ödeneği Resmi Gazete'de!

Koronavirüs nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Mesire yerleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Mesire yerleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

İstanbul kurban kesim yerleri 2014!

2014 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Kurban Satış ve Kesim Yerleri Listesi yayınlandı. İşte İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında belirlenen kurban kesim alanları...

Korumalı İşyerleri resmi gazete Haberi

Korumalı İşyerleri resmi gazete

YÖNETMELİK


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından:


KORUMALI İŞYERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, korumalı işyeri statüsünün kazanılması, korumalı işyerlerinin işleyişi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


(2) Bu Yönetmelik, işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla gerçek ve tüzel kişilerce açılan ve açılacak olan işyerlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun 14 üncü maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) İşveren: Sahip olduğu işyeri için korumalı işyeri statüsü almak üzere başvuruda bulunan gerçek veya tüzel kişiyi,


b) Komisyon: İllerde Valilik bünyesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş...