Köşebaşının şubeleri Haberi
TÜRKİYE’de kebabı ve eti sokak arasından villaya çıkaran Köşebaşı, 20’nci yılını kutluyor. İşe İstanbul Levent’te bir villa ile başlayan Köşebaşı, bugün 14’ü yurtdışında, 28 şubeli, 40 milyon lira cirolu bir uluslararası zincir. Sivaslı Ali Akkaş ve üç usta arkadaşı tarafından kurulan Köşebaşı’nın yeni hedefi, Ferit Şahenk’in D’ream grubu gibi çok markalı bir yeme içme grubu olmak. Yeni markalar da yolda... Türkiye’nin tadlarını markalaştırarak ABD ve Avrupa’ya açmayı planlayan Köşebaşı’nın ilk markası ‘Köşe Balık’ olacak. Kurucu ortak Ali Akkaş ve ikinci kuşak Hasan Yeşilyurt, Köşebaşı’nın yeni hedeflerini ve sektörü ilk şubeleri Levent’te anlattı.
Köşebaşı bu yıl 20’nci yılını kutluyor. Kuruluş öyküsünü kısaca anlatır mısınız?
-1960-70’li yıllarda babam Sivas’tan İstanbul’a geldi. Lokantalarda komi olarak işe başladı. Ben de bu işi seçtim. Alan olarak...