16 / 06 / 2024

kosova otoyolu açılış töreni

kosova otoyolu açılış töreni

Kosova'nın efsane lideri merhum İbrahim Rugova'nın ismini taşıyan ve ABD ile Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka tarafından 3 yıl gibi kısa bir süre içinde yapımı tamamlanan ülkenin ilk otoyolu hizmete açıldı....

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi açılışa hazır!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7'nci kesimi Habibler-Hasdal şantiye alanında tamamlanan çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni kesimin açılışa hazır olduğunu dile getirdi.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açıldı!

Menemen - Aliağa - Çandarlı Otoyolu'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu otoyol açılışına davet etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştireceği Koyundere- Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, yıl sonunda tamamlanacak!

İzmir'in kuzey aksında, trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak olan 96 kilometrelik Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, yıl sonunda tamamlanacak

İstanbul-İzmir Otoyolu açılışı için son 3 gün!

İstanbul ve İzmir arasındaki mesafeyi kısaltan, konforlu seyahat imkanı sağlayan İstanbul-İzmir Otoyolu 3 gün sonra açılıyor...

İzmir-İstanbul Otoyolu’nun bir etabı daha açılıyor!

İzmir ve İstanbul arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşürecek 2019’un yazına yetiştirilmeye çalışılan İzmir-İstanbul Otoyolu’nun Saruhanlı-Kemalpaşa etabı trafiğe açılıyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul- Bursa - İzmir otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor.

İstanbul Yeni havalimanının bağlantı yolu bugün açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul Yeni Havalimanı'na bağlantıyı sağlayacak olan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi bugün açılıyor. 

Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu bugün trafiğe açılıyor.

Dünya çapında projeler peş peşe hizmete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran’da toplamda 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul- İzmir Otoyolu’nun İzmit Körfez Geçişi’ni oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaptıklarını aktararak, "20 Aralık’ta da bu kez Avrasya Tüneli’nin açılışını yapacağız" dedi.

Orhangazi Samanlı Tüneli yarın açılıyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamındaki Orhangazi Samanlı Tüneli 'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Tünel Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan'ın katılımıyla yarın açılıyor.

Kosova Sultan Murat Koleji’nin açılışı yapıldı!

Türkiye ve ABD’deki işadamlarının yardım ve desteğiyle yaptırılan Kosova'da Kosova Sultan Murat Koleji’nin açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu gerçekleştirdi..

Başbakan Erdoğan: Yeni bir Kosova inşa ediliyor!

Bugün Kosova'da bir büyük havalimanının terminal binasının açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Milli kahraman Adem Yaşari'nin adını verdiğimiz bu havalimanının açılışını yaptık. Artık yeni bir Kosova inşa ediliyor" dedi...

kosova otoyolu açılış töreni Haberi

kosova otoyolu açılış töreni

Kosova'nın efsane lideri merhum İbrahim Rugova'nın ismini taşıyan ve ABD ile Türk ortaklığı olan Bechtel-Enka tarafından 3 yıl gibi kısa bir süre içinde yapımı tamamlanan ülkenin ilk otoyolu hizmete açıldı. 2010 yılında yapımı başlayan otoyolun hizmete açılması törenle yapılırken, açılışta devlet erkanı hazır bulundu.


Yağan yoğun kar şartlarına rağmen gerçekleştirilen törene Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Başbakan Hashim Thaçi, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, yabancı ülkelerin büyükelçileri, Kosova'da görev yapan yabancı misyon ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.


Başkent Priştine'nin 10 kilometre kuzeyindeki Mazgit'te yapılan tören, sinevizyon gösterimi ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, 'ulus yolu" olarak tanımladığı otoyolun, Kosova'nın kalkınması ve Avrupa entegrasyonu açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Otoyolun açılışı ile Kosova'nın kendi imkanlarına dayanarak büyük eserler ortaya...