03 / 05 / 2024

koşullu satış nedir

koşullu satış nedir

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Buna göre, koşullu taşınmaz satışı nedir? Koşullu taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Koç Grubu o ünlü hastaneyi satın aldı!

Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding AŞ Anatolia Hospital markası altında hizmet veren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ'nin yüzde 80'ine denk gelen hissesini satın aldı. 

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Rahmi Koç uçağını 42 milyon dolara satışa çıkardı! 

Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında yer alan Rahmi Koç, uçağını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan uça için 42 milyon dolar isteniliyor.

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

Sadıkoğlu Villaları Çekmeköy yüzde 50 peşin 5 ay vade fırsatı ile satışta! Yeni proje

Sadıkoğlu imzalı Çekmeköy'de yükselen Sadıkoğlu Villaları Çekmeköy Projesi satışa çıktı. Kolay ödeme koşulları sağlanan projede yüzde 50 peşin 5 ay vade fırsatı bulunuyor. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

Çekmeköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli Batı Bölgesi, Merkez ve Koçullu, Alemdağ Merkez ve Çevresine Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir?

İşsizlik maaşı ülkenizde İŞKUR üzerinden ödenmektedir.  İşsizlik maaşı nedir, nasıl alınır? Gerekli koşullar nelerdir? 

Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro nefes kesen indirimli fiyat etiketiyle BİM`de satışta! Stoklar tükenmeden hemen koşun!

Türkiye'nin önde gelen market zincirleri arasında öne çıkan BİM, satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro'yu nefes kesen indirimli fiyat etiketiyle satışa çıkardı. Stoklar tükenmeden hemen koşun!..Hemen koşun...Sakın kaçırmayın...

Bir ilimizle ilgili flaş bir zam haberi geldi! Hemen markete ya da bakkala koşup satın alın

Enflasyon ve maliyetlerdeki artış nedeniyle ürünlere zam gelmeye devam ediyor. Bir ilimizde de önemli bir ürüne zam haberi geldi.

Koçtaş priz ürünleri ne kadar? En uygun priz nerede satılır? İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi…

Koçtaş’ta priz ürünleri ne kadar… En kaliteli ve uygun priz nerede alınır? Koçtaş’ta satılan bazı priz ürünlerini sizler için derledik.  

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

koşullu satış nedir Haberi

koşullu satış nedir

Koşullu taşınmaz satışı!

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Koşullu satış ve mülkiyetin saklı tutulması ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Taşınmaz satışı

I. Koşullu satış ve mülkiyetin saklı tutulması

MADDE 243- Bir taşınmazın koşula bağlı satışında, koşul gerçekleşmedikçe tapu siciline tescil yapılamaz.

Taşınmaz satışında mülkiyeti saklı tutma koşulu da tescil edilemez.


II. Sorumluluk

MADDE 244- Aksine sözleşme olmadıkça, satılan taşınmaz, satış sözleşmesinde yazılı yüzölçümü tutarını kapsamıyorsa satıcı, eksiği için alıcıya tazminat ödemekle yükümlüdür.


Satılan taşınmaz, resmî bir ölçüme dayanılarak tapu siciline yazılmış olan yüzölçümü tutarını içermiyorsa satıcı, özellikle üstlenmiş olmadıkça tazminat ile yükümlü değildir.

Bir yapının ayıplı olmasından doğan davalar, mülkiyetin geçmesinden başlayarak beş yılın ve satıcının ağır kusuru varsa yirmi yılın geçmesiyle zamanaşımına uğrar.


III. Yarar ve hasar

MADDE 245- Satılanın tescilden...