21 / 05 / 2024

kot farkının ölçümü

kot farkının ölçümü

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Peki, kot farkı nasıl gösterilir? Yoldan kotlandırma nasıl yapılır? Tabii zeminden kotlandırma nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD'de sürdürülen bir araştırmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların ölüm ihtimalinin yüzde 9 daha çok olduğu belirlendi. İşte o araştırma ile ilgili detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

Gayrimenkul zengini kadının ölümünde şaşırtan gözaltılar!

Esenyurt'ta kaybolduktan sonra hurda bir minibüsün içinde bulunan gayrimenkul zengini kadının ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Nazmiye Oruçoğlu(45) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan eski eşi ve oğlunun aralarında bulunduğu üç kişi adliyeye sevk edildi.

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi!

Kira sözleşmesi olağanüstü durumlarda feshedilebiliyor. Bu durumlara kiracının ölümü de dahil oluyor. Peki, kiracının ölümünde kira sözleşmesinin sürdürülmesi mümkün mü? Sözleşme nasıl sürdürülür?

Vasiyet alacaklısının ölümü!

Mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı ölürse ne olur? İşte vasiyet alacaklısının ölümü halinde tasarrufun iptali davası..

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Altın-Gümüş Açık Ocak Madenciliği projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından Busa İli, Orhaneli İlçesi'nde yapılacak olan Altın-Gümüş Açık Ocak Madenciliği projesi için 23 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Ankara-Niğde Otoyolu projesi halkın katılımı toplantısı 6 ilde yapılacak!

T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından "Ankara-Niğde Otoyolu ile Bağlantı Yolları ve Malzeme Ocakları Projesi" için 6 ilde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecek.

Martı Otel yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün yatırımcı ilişkileri bölümünü açıkladı. İşte Martı Otel'in yatırımcı ilişkileri bölümü;

Akiş GYO yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yatırımcı ilişkileri bölümünü açıkladı.

2003 yılında Trafik Gözetleme İstasyonları'nın yapımı tamamlanmış!

2003 yılında İstanbul ve Çanakkale boğazlarında güvenli geçiş sağlayacak olan ''İnsansız Trafik Gözetleme İstasyonları''nın yapımı tamamlanmış. İstanbul Boğazı'na yapılan 8 kule ile Boğaz 24 saat takip edilecekmiş.

Martı GYO yatırımcı ilişkileri bölümünü açıkladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yatırımcı ilişkileri bölümü ile ilgili bildirim yayınlandı.

kot farkının ölçümü Haberi

kot farkının ölçümü

Kot farkı nasıl gösterilir?

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Kot farkının gösterimine ilişkin açıklamalar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alıyor:


1) Yoldan kotlandırma

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.

Tretuvar seviyesi, (Ek ibare:RG-1/6/2013-28664) kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) 3 gün içinde belirlenir.

Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin...