27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.



Prof. Dr. Naci Görür, geçmiş hükümetleri depreme “Deprem olsun, biz sonra çizmeleri giyer gideriz, kimseyi aç susuz bırakmayız” stratejisiyle bakmakla eleştirerek,  “İstanbul’da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini biliyoruz. Gelin önce o insanların işini halledelim” çağrısında bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın İstanbul Planlama Merkezi’nde (İPA) düzenlenen deprem panelinde konuşma yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili ilk çalışmaların 2006 yılında ilk defa AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını belirtti.

Görür, AK Parti hükümetinin, “Bundan sonra biz depremin olmasını beklemeden, risk yönetimini uygulamaya başlayacağız. Deprem gelmeden önce zarar azaltıcı çalışmalar yapacağız” dediğini aktardı.

Görür, “Doğru ve çağdaş olan budur” diyerek, duran mekanizmaların işletilmesi gerektiğinin altını çizdi..

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor
SADECE İSTANBUL DEĞİL, BÜTÜN KENTLERE KANUN ÇIKARTALIM

Prof. Dr. Görür, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, İstanbul için özel kanun çıkarılmasına yönelik sözlerini hatırlatıp, “Özel olması gerekmiyor. Bütün kentlerde kanun çıkaralım” teklifinde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminden en az hasarla çıkabilmek için neler yapılması gerektiğini de açıkladı. Görür, İstanbulun önce deprem kültürü ve bilgi birikimine hazır olması gerektiğine vurgu yaptı

Görür İstanbul için önemli bir knuya değinerek şu ifadeleri kullandı: ''İstanbul’daki insanların deprem kültürü olsa, kaçak bina yapılmazdı. Hiçbiri, belediyenin kapısını çalıp ‘İmar affı yap’ demez. Depreme halk sahip çıkmazsa, yerel yönetimlerle depreme hazırlanmayı unutun. Büyük depremlerin oluşmaya başlayacağı döneme giriyoruz.'' dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor
GÖRÜR İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NA SESLENDİ!

''Depreme hazırlık deyince, akla ilk yapı stoku geliyor. Her yerde kentsel dönüşüm…'' diyen Görür, O dönüşümün adının deprem odaklı kentsel dönüşüm olmadığını, rantsal dönünüm olduğunu açıkladı

 En fazla Bağdat Caddesi’nde dönüşüm yapıldığına dikkat çeken Görür,  Zeytinburnu’nda yapılmadığını söyledi. Görür: ''Üstelik Bağdat Caddesi’ni bozdular. Güvenli hale geldi mi dersen, bana göre hayır. '' dedi.

Hükümetin 600 bin konut sattığını İstanbul’da 100 bin binada, insanların ölümü beklediğini söyledi. Öncelikli işin  insanların işini halletmek olduğuna vurgu yapan Görür ''Önce hayatı tehlikede olan insanların evini barkını yapalım. Şimdi, 16 milyonu temsil eden İBB Başkanı’nın, çıkıp sanayi dünyasına, ‘Sizler depreme hazır mısınız, bugüne kadar ne yaptınız? Yapmadıysanız gereğin yapın’ demesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Deprem Destek Sigortası ile depreme hazırlanın!

SON DAKİKA: DEPREM OLDU! 

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!

Geri Dön