16 / 05 / 2024

Kot kesit için gerekenler

Kot kesit için gerekenler

Kot kesit belgesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje müellifi tarafından hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye deniyor. Peki, kot kesit belgesi nereden alınır?

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Kırcami'de kırmızı kot isteği!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aydın, Kırcami bölgesinde, imar yollarında kırmızı kot projesi uygulanmasını ve bunun da imara açılacak alanlar için örnek oluşturmasını önerdi.

Kula Belediyesi yeni hastane için kot çalışmalarına başladı!

Kula Belediyesi yeni hastane yeri için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığına yeni hastane yerinin tahsisinin gerçekleşmesinin ardından, hastane yerim kot alma çalışmaları Kula Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Kot kesit dilekçe örneği!

İmar parselinde yapılacak binanın, proje müellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeye olan kot kesit belgesi dilekçe ile alınabiliyor. İşte kot kesit dilekçe örneği..

Kot kesit rölevesi nedir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeye giderek temin edilmesi gereken belgeler arasında kot kesit rölevesi de bulunuyor. Peki, kot kesit rölevesi nedir? İşte kot kesit rölevesi..

Kot kesit nedir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeye giderek temin edilmesi gereken birtakım belgeler arasında kot kesit belgesi de bulunuyor. Peki kot kesit nedir? Kot kesit belgesi nasıl alınır?

Yapı ruhsat başvurusu için gerekli evraklar!

Yapı ruhsat başvurusu için gerekli evraklar: İmar durumu belgesi, Yol Kotu Tutanağı Yapı Yeri ve Uygulama Krokisi Kot Krokisi, Aplikasyon Krokisi, Tapu sureti, Ruhsat Dilekçesi.....

Kot kesit belgesi nedir?

İnşaata başlamadan önce yapılması gereken işlemler arasında kot kesit belgesi de yar alıyor. Peki söz konusu kot kesit belgesi nedir? Nasıl ve nereden alınır? Yanıtı haberimizde...

23 Türk inşaat firması Katar için hazır

Katar ile sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedariki konusunda görüşmelerde bulunan Türkiye mutabık kalınması durumunda ilk etapta 4 milyar metreküp civarında LNG bağlantısı için bir iyi niyet protokolü imzalamayı düşünüyor

Eminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos!

Vade farksız ödeme alternatifiyle “Altın günü modeli” ev sahibi yapan Evminevim'de çekiliş için son gün 31 Ağustos...

Latife Tekin, Myndos için Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Ünlü romancı Latife Tekin, Gümüşlük Akademisi'ne yönelik saldırıların önlenmesi ve Myndos'un kurtarılması için Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

Kot kesit için gerekenler Haberi

Kot kesit için gerekenler

Kot kesit nereden alınır?

Kot kesit belgesinin temin edilmesi, inşaat öncesi yapılması gereken işlemler arasında yer alıyor. Kot kesit belgesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje müellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeyi ifade ediyor. 


Kot kesit belgesinin alınması için inşaat çalışmalarının yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor.


Belediyeye bir dilekçe yazılması ve gereken diğer evrakların temin edilmesi gerekiyor. Başvuru sırasında gereken belgeler belediyeden belediyeye değişmekle birlikte şu şekilde sıralanıyor.


İstenen belgeler

- Tapu

- Harita Örneği (çap)

- Aplikasyon

- İmar Durum Belgesi

- Dilekçe


Kot kesit belgesi dilekçesi


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

……………(ŞEHİR)



İlçemiz ………………………… Mahallesi ……… Pafta, ……… Ada, ………… Parselin kot kesit krokisinin tanzim edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.



Saygılarımla,

 …… /…… /……



AD-SOYAD


ADRES:

…………………………………………

…………………………………………

…………………………………………



EK: 

.............



Kot kesit rölevesi nedir?



Işıl Seren...