02 / 05 / 2024

Kot kesit nedir?

Kot kesit nedir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeye giderek temin edilmesi gereken birtakım belgeler arasında kot kesit belgesi de bulunuyor. Peki kot kesit nedir? Kot kesit belgesi nasıl alınır?



Kot kesit nedir?

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeye giderek temin edilmesi gereken birtakım belgeler bulunuyor. Söz konusu işlemler arasında kot kesit belgesinin alınması da yer alıyor.


Belediye Harita Müdürlüğü’ne gidip, imar durumuna uygun inşaat istikamet rölevesi ve arazi-yol kotlarının belirlendiği kot kesit rölevesi alınıyor.


Kot kesit belgesi, imar parselinde yapılacak binanın, proje müellifince hazırlanacak vaziyet planına göre yükseklik konumunu belirleyen belgeyi ifade ediyor.


Söz konusu belge, inşaatın yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyelere yapılacak başvuru sonrasında alınabiliyor. Kot kesit belgesinin alınabilmesi için, belediyeye bir dilekçe yazılması ve gereken diğer evrakların temin edilmesi gerekiyor. 


Başvuruda gereken belgeler belediyeden belediyeye değişmekle birlikte şu şekilde sıralanıyor.


Başvuruda istenen belgeler

- Tapu

- Harita Örneği (çap)

- Aplikasyon

- İmar Durum Belgesi

- Dilekçe


Kot kesit belgesi talebi dilekçe örneği



………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

……………(ŞEHİR)




İlçemiz ………………………… Mahallesi ……… Pafta, ……… Ada, ………… Parselin kot kesit krokisinin tanzim edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.



Saygılarımla,

     …… /…… /……




AD-SOYAD


ADRES:

…………………………………………

…………………………………………

…………………………………………




EK: ........................


Belediyeden imar durumu isteme dilekçesi!




Geri Dön