05 / 05 / 2024

kovid 19 inşaat sektörü

kovid 19 inşaat sektörü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu! Demir fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına indirim gelmeye devam ediyor. 19 Eylül güncel demir fiyat listesi gelen son indirim sonrası güncellendi ve İstanbul 1 ton inşaat demiri 19 bin 800 oldu. İşte 19 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 19 arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 19 arttı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi 

İnşaat maliyetlerinin fazla olmasından dolayı inşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar tek tek geri çekilmeye başladı. Bugün inşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat demir fiyatları resmen dibe vurdu! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 19 Kasım 2022 fiyat listesi

Demir fiyatları inşaat sektörünü sevindirmeye devam ediyor. Demir fiyatlarına peş peş indirim gelmeye başladı. Gelen indirimler ile demir fiyatları resmen dibe vurdu. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 19 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları gittikçe dibe çöküyor! Beklenen indirim geldi! İşte 19 Ekim 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün gelen 150 TL indirimin ardından bugün tekrar indirim geldi. Gelen indirimle birlikte demir fiyatları dibe vurmaya hazırlanıyor. Peki güncel inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 2022 demir fiyatları ne kadar? İşte 19 Ekim 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Yozgat'ta 19 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yozgat Merkez'de 19 milyon 5 bin TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

kovid 19 inşaat sektörü Haberi

kovid 19 inşaat sektörü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel inşaat sektörünün koronavirüs salgınından ne derecede etkileneceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'ndan Gökhan Kurtaran'ın haberine göre; Moody’s'den yapılan açıklamada, salgın sebebiyle, küresel ölçekte inşaat sektörünün iş koşullarında ve büyüme potansiyelinde bozulmanın yaşanabileceği ifade edildi.

Moody’s açıklamasında, inşaat şirketlerinin gelişmelerden ne derecede etkileneceğinin, şirketlerin kredi finansman kalitelerine ve ne kadar kısa zamanda faaliyetlere yeniden başlayabileceklerine bağlı olduğu belirtildi.

Öte yandan Çin'de önemli altyapı projelerine tekrar başlandığı açıklandı. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Moody’s Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analist Sue Su, “Koronavirüsün yayılması, buna bağlı olarak karantina ve sosyal mesafe uygulamaları, seyahatlerin kısıtlanması ve lojistikteki aksamalar inşaat sektörünün aktivitesinde gecikmelere ve duraklamalara neden oldu” şeklinde konuştu.

Koronavirüs, (inşaat firmaları için) E-Dönüşüme geçmek için köprüden önceki son çıkış olmasın?

Gayrimenkul sektörünü...