03 / 05 / 2024

köy arazileri şerhi

köy arazileri şerhi

Arazi üzerinde bulunan şerhlerinin kaldırılması işlemlerinin kolaylaştırılması için 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Kadıköy belediye binası çalıntı çıktı!

Kadıköy Belediyesi’nin rutin denetimlerini gerçekleştiren Sayıştay, CHP’li belediyenin, Büyükşehir Belediyesi ve hazineye ait çok değerli arazileri işgal ettiğini tespit etti.

Bursa İsmetiye Köyü'nün arazileri imara mı açılıyor?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye Köyü tarım ve orman alanlarının imara açılması konusunda herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını, böyle bir gündemlerinin hiç olmadığını açıkladı.

Bingöl'de istimlak edilen 14 köyün arazileri için toplanıldı!

Bingöl Ovasında 2010 yılında başlayan 16 Köy ve 6.500 ha alanda yürütülmekte olan “Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma Projesi” çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.

Sakarya Hanlı Köyü'deki tarım arazileri sanayi bölgesine mi dahil ediliyor!

Hanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinin, belediyenin yaptığı imar planı ile sanayi bölgesine dahil edilmesine tepkiler büyüyor. Altın değerindeki topların saniyeye açılmasına engel olmak için itiraz dilekçesi verildi.

Köy arazilerinin emlak vergisi olur mu?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler bu kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Peki, Köy arazilerinin emlak vergisi olur mu? Köy arazileri emlak vergisinden muaf mı?

İsrailli işadamları KKTC ve Türkiye'nin güney kıyılarında arazi topluyor!

İsrail hükümeti, ilk önce Yahudi işadamlarına finansal destek verdi. Hükümet yetkilileri, "KKTC ve Türkiye'nin güney kıyılarına yakın arazileri toplayın" dedi

Kadıköy'de 14,2 milyon TL'ye icradan akaryakıt istasyonu!

Kadıköy 5. İcra Müdürlüğü, Sahrayıcedit Mahallesi'nde bulunan ve Shell Turcas Petrol A.Ş lehine kira şerhi bulunan akaryakıt istasyonu binası ve arazisini 14 milyon 200 TL muhammen bedel ile satışa çıkardı...

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

köy arazileri şerhi Haberi

köy arazileri şerhi

TBMM'ye 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile Köy Kanununda değişiklik yapılarak arazi sahibi olan ve arazisi üzerine ilgili mevzuat uyarınca şerh konulan kişilerin, şerhin konulma tarihinden itibaren 10 yıl geçmesi durumunda, şerhin kaldırılması işlemlerinin kolaylaştırılması öngörülüyor.


Kanunun genel gerekçesinde "442 sayılı Kanunun Ek 13. Maddesine göre köyde ikamet eden vatandaşlarımıza peşin veya en çok 5 taksitle ödenmesi ve 5 yıl içinde bina yapılması şartıyla arazi satılmaktadır. İhtiyar meclisi kararma bağlı olan bu satış sonrası şartlar gerçekleşene kadar arazi üzerine şerh konulur. Ancak ‘İdare’ 5 yıl içinde bina yapılması hükmünü uygulayamamakta/takip edememektedir. 10 yıl boyunca arazisi üzerine işlem yapılmaması sonucu vatandaşlarımızda artık bu hükmün uygulanmayacağı düşüncesi oluşmaktadır." denildi. 

6360 sayılı “On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi...