02 / 05 / 2024

köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir

köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir

Nüfusu 2000'in altında olan yerleşim yerleri köy olarak nitelendiriliyor. Peki köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir, detayları...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Hadımköy rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Hadımköy Mahallesi Rezerv Yapı Alanının bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Köy Projesi 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Köy Projesi 2. Etap 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki, Köy Projesi 2. Etap'ın değeri ne oldu?

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir Haberi

köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir?

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir sorusunun yanıtından önce köy nedir, köyün özellikleri nelerdir konularına açıklık getirelim.


Köy, genel idare teşkilatının en küçük yerleşim yeri, tüzel kişiliğe sahip bir mahalli idaredir. Bir başka deyişle nüfusu 2000'den az olan yerler köy olarak nitelendiriliyor.


Köyün idaresi, muhtar ve köy ihtiyar meclisi tarafından gerçekleşiyor. Bu kimseler, seçmenler tarafından beş senede bir seçiliyor.


Köy kanununa göre, yabancı uyruklu olanlar köyde mülk edinemezler ve İçişleri Bakanının izni olmadan orada yerleşip oturamıyorlar.


Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir?

Köy yerleşim alanının sınırları nasıl belirlenir sorusunun yanıtına gelince, köy ve mezraların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarının 100 metre dışından geçirilecek bir çizginin içinde kalan alan köy yerleşim alanlarının sınırlarını gösterir....