02 / 05 / 2024

köyde arsaların satışı

köyde arsaların satışı

Köyde arsaların satış işlemleri Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine hangi arsanın satılacağı, kura ile belirleniyor. İşte köyde arsaların satışı...

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

İzmir'de satılık 11 arsa! Menemen'deki imarlı arsalar satışa çıktı!

İzmir İli Menemen Belediye Başkanlığı, İzmir Menemen'de yer alan 11 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 28 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Shimao Group'un 1.4 milyar dolarlık Shenzhen arazisi yine satılamadı! İşte nedeni...

Shimao Group'a ait Shenzhen'deki büyük ticari arsaların açık arttırmayla satılmasına yönelik ikinci girişimde teklif verenin olmaması nedeniyle bugün başarısızlıkla sonuçlandı. Bu olay, Çin'in emlak piyasasında devam eden zayıf talebin etkisini bir kez daha göstermiş oldu.

Kırklareli Belediyesi'nden satılık imarlı 4 arsa! 

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli Karacaibrahim Mahallesi'nde yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Balıkesir Büyükşehir tam beş adet arsa satıyor! 6 taksitle arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül'de yer alan beş adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların satış ihalesi 1 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Borsakule 2 projesi Aralık'ta ön satışta! Yeni proje! 

Borsakule Projesi, KUYAŞ güvencesi ile İstanbul Yenibosna'da inşa ediliyor. Borsakule 2 projesi Aralık ayında ön satışa sunulacak. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TOKİ üç büyükşehirdeki arsaları 443 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksit imkanıyla!

TOKİ İstanbul, Ankara ve İzmir'deki 90 arsayı 443 bin 360 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Arsaların satış ihalesi 29 ve 30 Haziran tarihlerinde yapılacak...

Altın almayı düşünenlere korkutan uyarı! Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor

Piyasada son dönemde altına olan talep ve yükselen fiyatlar nedeniyle kuyumcular alıcıları uyardı. Piyasada sahte ve düşük ayarlı altın satılıyor. Çeyrek, gram altın ve bilezikte ayar düşürülüyor. 8 ayarı 14 diye satan var. Pırlanta adı altında sentetik CVD satılıyor.

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Kocaeli Körfez arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayınladı. Peki Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri ne kadar oldu?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi konut arsalarını satışa çıkardı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 6 adet konut arsasının satışı için ihale gerçekleştirecek.

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana'daki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Adana Yüreğir'de yer alan fabrika binası ve arsalarını satışa çıkardı.

köyde arsaların satışı Haberi

köyde arsaların satışı

Köyde arsaların satışı!

Köyde arsaların satışı ile ilgili yasal esaslar, Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine hangi arsanın satılacağı, kendi aralarında anlaşamadıkları takdirde kura ile tespit ediliyor.


Köyde arsaların satış işlemleri..

Madde 12 - Arsa satın alabilmek için;

a)İsteklinin reşit olması,


b) Kendisine, eşine ve reşit olmayan çocuklarına ait evi veya arsası bulunmaması, var ise evinin harap, arsanın kullanışsız olması,


c) İsteklinin ikamet etmekte olduğu köy nüfusuna kayıtlı olması ve o köyde asgari 5 yıl oturmuş olması,


Nüfus kaydı evvelce başka yerlerde olup, bu kanunun yürürlüğe girmesinden sonra bu köy nüfusuna aktarmış olanların, hak sahibi olabilmeleri için nüfus kaydı aktarma işlemi tarihinden

itibaren 5 yıl süreyle fiilen o köyde ikamet etmiş olmaları şarttır.


Yukarıda sayılan şartları haiz bulunan isteklilerin sayısı arsa sayısından...