29 / 04 / 2024

köye ev yapma izni

köye ev yapma izni

Köyde ev yapmak için neler yapılması gerektiği, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, köyde ev yapmak için kimden izin alınır? Köyde ev yapmak için izin nasıl alınır? İşte köyde ev izni..

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işliyor? Yapı Tasarruf Sandığı nedir? İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen her şey...

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Maryam Mimarlık Ve Ev Tasarımı Limited Şirketi Kadıköy'de Maryam Salkhordeh tarafından kuruldu.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi tutuklandı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin oğlu kiracısının evini baltayla bastı. Evin kapısını balta ile kıran ev sahibinin oğlu mahkeme kararıyla tutuklandı.

Şahan Gökbakar Selimiye'de 3 milyon TL'ye ev yaptırdı!

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Selimiye'den satın aldığı arsasına 3 milyon TL'ye ev yaptırdı.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Fulden Köse'ye ev sahibi şoku! 

Müzik yapımcısı olan Erol Köse ile boşanma aşamasında olan eşi Fulden Köse ev sahibi tarafından evden çıkarılmaya çalışıldı.

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

Aslı Enver Sabiha Hanım Korusu’ndan 16 bin TL’ye ev tuttu!

Oyuncu Aslı Enver, sevgilisi Kerem Tunçeri ile daha rahat bir şekilde görüşebilmek için Caddebostan’daki Sabiha Hanım Korusu’ndan 16 bin TL’ye ev tuttu.

Kıvanç Tatlıtuğ Bodrum'dan 12 milyon TL'ye ev aldı!

Jean reklamlarında oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, kazandığını emlağa yatırdı. Bodrum'da eşi Başak Dizer için 12 milyon TL'ye ev aldı.

köye ev yapma izni Haberi

köye ev yapma izni

Köyde ev yapmak için kimden izin alınır?

Köyde ev yapmak için neler yapılması gerektiği, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, köylerde ev yapma şartları, belediye mücavir alan sınırları dışında planı bulunmayan köy ve mezraların yerleşik alanları ile belediye ve mücavir alan sınırları İçinde ve dışındaki yerleşme alanı dışında kalan (iskân dışı) alanlarda değişkenlik gösteriyor.


Yönetmelik gereğince, köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. 


Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin verilmesi ve bu izne uygun olarak yapının yapılması şarttır.


İnşa edilen yapının söz konusu fen ve...