06 / 05 / 2024

Köylüye de kira yardımı yapılacak

Köylüye de kira yardımı yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün ardından kırsal alanda yapılacak dönüşüm projelerinde köylülere de kira yardımı yapacak. Köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

CarrefourSA’da Solo kağıt havluya yüzde 40, Alo Platinium’a yüzde 25 ve Ariel Oxi’ye de yüzde 20 indirim!

CarrefourSA’da indirim fırtınası bugün son buluyor. Buna göre, Solo kâğıt havluya yüzde 40, Alo Platinium’a yüzde 25 ve Ariel Oxi’ye de yüzde 20 indirim geldi. İşte CarrefourSA 15 Kasım 2023 fiyat listesi...

Netflix’in ardından BluTV'ye de zam geldi! İşte BluTV 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Netflix’in ardından BluTV ye de zam geldi. Peki BluTV nin aylık ücreti ne kadar olacak? Rakiplerinden geri kalmadı ve BluTV de abonelik ücretlerine zam yapma kararı aldı. İşte BluTV kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni fiyat listesi.

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Emeklilik sistemi artık a’dan z’ye değişiyor. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini duyurdu. Peki bundan sonraki aşamada ne olacak? İşte detaylar…

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

Kadıköy Suadiye'de 14 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy, Suadiye'de yer alan arsayı 14 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Kırıkkale'de 15.9 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale'de yer alan 3 adet arsayı 15 milyon 885 bin 900 TL bedelle satışa çıkardı.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Kırklareli Babaeski'de 8.2 milyon TL'ye satılık 3 arazi!

Babaeski Kaymakamlığı İlçe Milli Emlak Şefliği, Kırklareli Babaeski'de yer alan 3 adet arsayı 8 milyon 160 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Mustafa Emrah Özdemir: İzmir'de kira fırsatçılarına izin vermeyeceğiz!

Türkiye’nin yerli gayrimenkul danışmanlık markası Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir yaptığı açıklamada, "İzmir'de kira fırsatçılarına izin vermeyeceğiz" dedi.

İzmir'de mahkeme otoyolu köylülere verdi!

İzmir Kemalpaşa'da mahkemenin üzerinde otoyol bulunan arazilerini kendilerine geri verdiği köylüler şaşkınlık yaşıyor. 

Köylüye de kira yardımı yapılacak Haberi

Köylüye de kira yardımı yapılacak

Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya’daki Kureyşler Köyü, Kahramanmaraş’taki Gücüksu Köyü ve Karaman’daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı.


İL SINIRINA GÖRE


Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya riskli alanın ilan edilmesi halinde her bir bağımsız birim için konut veya işletme yapılması amacıyla kredi veya kira yardımı verilebilecek. 


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile öngörülen dönüşüm projeleri özel hesabından kullanılmak üzere kaynak aktarılabilecek. Hak...