28 / 04 / 2024

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.



Yerel seçimlere sayılı günler kala belediye başkan adayları da seçim projelerini duyurmaya devam ediyor. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde seçim vaatlerini anlattı.

Ekonomim'de yer alan habere göre Murat Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz hep birlikte İstanbul'a adanmış kadrolarız. Hareket noktamız eser belediyeciliğidir, gerçek belediyeciliktir. Mega kent İstanbul'un parlak ilerleyişi 2019 yılında fetret dönemine girdi. İstanbul son 5 senede güzel ahengi kaybetti. Biz bu şehri yeniden dengeye kavuşturacak çözümlerimizi, Sistem İstanbul'un 4 boyutu ile açıklayacağız.

Raylı sistem payını 2029 yılında yüzde 37'ye çıkaracağız. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya inecek. Trafik çilesi, 10 senenin sonunda bir daha geri dönmemek üzere son bulacaktır. Raylı hatlarımızı 650 kilometreye çıkaracağız. 10 sene sonra bu uzunluğu bin 4 kilometreye ulaştıracağız.

2 YENİ TÜNEL MÜJDESİ

Mega kent İstanbul'da iki yakaya iki tünel projesi yapıyoruz. İstanbul'un merkezi bölgelerindeki trafik sıkışıklığını da gidereceğiz. İlk olarak Çayırbaşı-Ayazağa-Levazım ve Dolmabahçe'de 25.7 kilometre uzunluğa sahip tünel projesini yapacağız. Dolmabahçe'den başlayıp Kilyos'ta son bulacak. Diğer projemiz de Kağıthane-Büyükçekmece arasındaki tüneller zinciri olacak. Daha sonra Yenisahra-Bostancı etabı olacak. Biz onların yaptığı gibi açtığımız tünellere hafriyat dökmeyeceğiz, çalışacağız. 

Yenikapı-İncili-Sefaköy hattını da tamamlayacağız. Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü metro hattını 18 kilometre olarak yapacağız. Senelerdir bekleyen Sultanbeyli metrosunu biz tamamlayacağız. Sultanbeyli ve Pendik arasındaki trafiği azaltmış olacağız. Sabiha Gökçen-Kurtköy arasındaki toplam 6 kilometre metro hattını da tamamlayacağız.

İBB adayı Murat Kurum dan 2 yakaya 2 tünel, Silivri ye de metrobüs vaadi!

SİLİVRİ'YE METROBÜS MÜJDESİ

Silivri'ye metrobüs müjdesi veren Murat Kurum, D-100 karayolunun trafik yoğunluğunu azaltacak Bayrampaşa- Büyükçekmece 50,9 km'lik tünel yapacaklarını söyledi. Kurum'un konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde: "Sahil yoluna alternatif Harem Çekmeköy'e 23,8 kilometrelik tünel daha yapacağız. Göztepe-Çayırova arasına 30 kilometrelik yan yol.

Silivri'ye metrobüs geliyor. Bu da bizim çok önemsediğimiz bir proje. Amacımız mega kent  İstanbul'un her yerinde aynı hizmetleri götürmek. D100 karayolunu düzenleyecek metrobüs hattımızı Tüyap-Slivri hattına kadar uzatacağız. Bunu da çok kısa bir zamanda hayata geçirmiş olacağız."
 

Emeklilerin kök maaşları yüzde 33'lük zamla 10 bin TL’de kaldı! Aman dikkat!

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  


Geri Dön