03 / 05 / 2024

köylüye kira yardımı yapılacak mı

köylüye kira yardımı yapılacak mı

Çevre Bakanlığı'nın projesiyle köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak. Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'dakı Kureyşler Köyü. Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi.

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kira yardımı paylaşımı geldi. Ali Kurt yaptığı paylaşımda KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımının 7 bin TL'ye çıktığını açıkladı.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Memurlara 2 bin TL kira yardımının kapısı aralandı! Büyükşehirlerde görev yapan memurlar dikkat! 

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için düğmeye basıldı. Memurlara 2 bin TL kira yardımı için kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022'de 900 milyon TL'ye ulaşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Meclis’ten geçen 2022 bütçesine göre; kentsel dönüşüm çerçevesinde bu senenin sonuna kadar 800 milyon TL, gelecek sene 900 milyon TL, 2023-2024 döneminde de 2,1 milyar TL kira yardımı gerçekleştirilecek.

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Hükümetten 1.500 TL kira yardımı!

Devlet dar gelirli vatandaşları rahatlatacak uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. E-Devlet üzerinden başvuru yapan çok sayıda vatandaşa 1.500 TL kira yardımı yapılıyor.

Taşınma ve kira yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Peki, Bakanlık tarafından düzenli olarak verilen kira yardımının şartları neler? İşte detaylar...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

köylüye kira yardımı yapılacak mı Haberi

köylüye kira yardımı yapılacak mı

ÇEVRE Ve Şehircilik Bakanlığı'nın projesiyle köydeki vatandaş da kenttekiler kadar kira yardımı alacak. Bakanlık kırsal dönüşüm kapsamında Kütahya'dakı Kureyşler Köyü. Kahramanmaraş'taki Gücüksu Köyü ve Karaman'daki Güldere Köyü pilot olarak belirledi. 


OTANTİK KÖYLER SEÇİLECEK Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında yöresel dokuyu ve kimliği de yansıtan kırsal dönüşüm çalışmaları yapılacak. 


2017 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde Köy Tasarım Rehberi hazırlanacak. Bakanlık proje kapsamında Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaparak kırsal dönüşüm için 2015 yatarım programına 25 milyon liralık proje teklifi yaptı. 


KREDİ VEYA KREDİ YARDIMI 


Kırsal alanlarda, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılacak dönüşümlerde; riskli yapı tespitinin yapılması veya nsklı alanın ilan edilmesi halinde her bir bağımsız birim için konut veya işletme yapılması amacıyla kredi veya kira yardımı verilebilecek. Afet Riski...