07 / 05 / 2024

köysel dönüşümde binalar

köysel dönüşümde binalar

Kentsel dönüşüm çalışmalarının köy versiyonu olan köysel dönüşüm projesi kapsamında, yöresine uygun modern köyler inşa edilmesi hedefleniyor. Peki, köysel dönüşümün özellikleri nelerdir? Köysel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Yaşlılar, kentsel dönüşümde en kırılgan grup!

Kentsel Dönüşüm ve Metropolde Yaşlanmak: İstanbul Örneği araştırmasının bulguları açıklandı. İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Şentürk, araştırmanın sonucunda, yaşlıların kentsel dönüşümde en kırılgan grup olduğunun tespit edildiğini söyledi...

Kentsel dönüşümde 7 değişiklik!

Avukat Şenol Saltık, kentsel dönüşümde dün itibariyle yürürlüğe giren çok önemli yasal değişikliklerle ilgili yazı kaleme aldı...

köysel dönüşümde binalar Haberi

köysel dönüşümde binalar

Köysel dönüşümün özellikleri nelerdir?

Kentsel dönüşüm çalışmalarının köy versiyonu olan köysel dönüşüm projesi kapsamında, yöresine uygun modern köyler inşa edilmesi hedefleniyor.


Köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binaların yapılması amaçlayan bu projede, inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor. Peki köysel dönüşümün projesinin özellikleri nelerdir?


-Köysel dönüşüm o yörenin mimarisine uygun şekilde yapılacak.

-Köysel dönüşüm sadece binalar ile sınırlı değil.

-Ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilecek.

-Yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmamasına dikkat edilecek.


Köysel dönüşümün ne zaman tamamlanacak?

Köysel dönüşüm ne zaman bitecek sorusunun yanıtı: 2017 yılı olarak karşımıza çıkıyor. Yerel mimariye uygun yürütülecek dönüşümden faydalananlara 10 bin TL'lik teşvik verilmesi planlanıyor.


Köysel dönüşüm ile modern köyler inşa edilecek!


Işıl...