15 / 05 / 2024

köyün belediyeye bağlanması

köyün belediyeye bağlanması

Köylerin belediyeye katılması mümkün olabiliyor. Ancak bu süreçte birtakım koşullar aranıyor. Öncelikle köyün katılınacak beldenin meskun sahasına uzaklığının en fazla 5.000 metre olması gerekiyor. İşte köylerin belediyeye katılma işlemleri...

Köyde belediye olur mu?

Nüfusu iki binden aşağı yurtlara köy ve nüfusu iki bin ile yirmi bin arasında olanlara kasaba ve yirmi binden çok nüfusu olanlara şehir deniyor. Şehirler belediye ile yönetiliyor. Peki, köyde belediye olur mu?

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Batıyakası Köy ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan Zekeriyaköy'e 164 yeni konut geliyor! 

Batıyakası Köy projesinde ön talep süreci başladı. Emlak Konut GYO ve Yıldızlar Grup imzasıyla hayata geçirilen projede 164 konut bulunuyor. İşte Batıyakası Köy projesi ile ilgili merak edilenler...

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Euro 14 gün sonra böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar gardınızı alın

Euro, ABD doları karşısında güçlenmeye devam ediyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0355 bandında işlem görüyor. Euronun kaderini belirleyecek olan kritik gelişmeye 14 gün kalırken euronun yönü şekillenmeye başladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar dikkat!

Başka Köy Milas nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi!

Başka Köy nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Tek-Art İnşaat Antalya'daki Club Zigana Tatil Köyü'nü satıyor! 

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde bulunan Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 520 bin Euro'ya Aydın Ünlüer Turizm Gıda Tic. Ve San. A.Ş.'ye satıyor. 

Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri belli oldu!

Alarko GYO Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri belli oldu. Peki,  Alarko GYO Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün değeri ne kadar?

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

köyün belediyeye bağlanması Haberi

köyün belediyeye bağlanması

Köylerin belediyeye katılma işlemleri!

Belediye Kanunu gereğince köylerin belediyeye katılması mümkün olabiliyor. Ancak bu süreçte birtakım koşullar aranıyor. Öncelikle köyün katılınacak beldenin meskûn sahasına uzaklığının en fazla 5.000 metre olması gerekiyor.


Bir köyün komşu bir belediyeye katılması yönündeki halkoylamasında, seçmenlerin çoğunluğu eğer katılma yönünde oy kullanmamış ise diğer şartlar mevcut olsa bile katılımın gerçekleşmeyeceği, öte yandan bu halkoylamasından sonra kanunun aradığı başta mesafe olmak üzere diğer şartların bulunması durumunda, köyün bir kısmının bahse konu belediyeye katılması için sadece o kısımlarda halkoylamasının yapılması ve sonucun katılma yönünde çıkması durumunda o köy kısımları ilgili belediyeye katılabiliyor.


Birleşme ve katılma koşulları:

Belde, köy veya bunların bazı kısımlarının bir başka beldeye katılabilmesi için bu yerlerin meskûn sahalarının katılınacak beldenin meskûn sahasına uzaklığı 5.000 metreden fazla olamaz.


Bir belde...